dagensskiva.com

48 timmar

Text

Spontan punk

Krigshot gjorde sin första spelning på Hultsfredsfestivalen i år. Det var en härlig urladdning på lilla rookiescenen. Rookie och rookie förresten, bandet sitter på ganska mycket rutin med erfarenheter från flera band, däribland Nasum.

Det faktum att Anders och Mieszko spelar två spelningar på samma dag med två så snabba akter som Krigshot och Nasum tycker jag är riktigt coolt, tror inte jag skulle palla två gig.

Spelningen karaktäriserades av den spontanitet en punkspelning ska ha. Moshpiten kom igång och politiker, poliser och myndigheter fick sig känga på känga. Ett litet felsteg inträffade till exempel, femton sekunder in i en låt skriker Mieszko ”Fel låt för faan!”. Bara att skratta åt och börja om och inget man tänkte på, en skön stämning.

Även ljudet tycker jag satt fint, kängpunk brukar ha lätt att bli lite grötigt, framför allt sången, men de hördes bra. Kort sagt en riktigt schysst spelning. Hoppas även bandet fick blodad tand vad gäller livespelningar, fler borde få se det här.

Tomas Lundström

Publicerad: 2003-06-15 13:15 / Uppdaterad: 2007-11-29 01:11

Kategori: Hultsfred 2003, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig