dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Edyta: Invisible
Invisible (CD) Edyta
2003
EMI/Warner
3/10

Som Fame Factory

Lyssna

Sök efter skivan

Edyta Gorniak är superstjärna, inte bara hemma i Polen. Hon har sålt en miljon skivor. Hon har prytt omslagen på hundratalet modetidningar och är en uppskattad modell.

Nu har hon tackat nej till några lukrativa modellkontrakt för att satsa fullt ut på musiken.

Tanken är Edyta ska etableras i hela Europa. Och visst, förutsättningarna finns väl där. Kommersiellt är detta gångbart. Musiken är sval, radioanpassad soulpop. Bakgrundsmusik för taxiresor, arbete och annat.

Skivan är dock rätt trist. Låtarna känns väldigt opersonliga och jag tror knappast Edyta kommer kunna konkurrera med alla de amerikanska sångerskor som sköljer över oss varje år. Eller den uppsjö av inhemska sångerskor varje land kan vaska fram i den här miljön.

Men, att vara superstjärna och sälja massa skivor i Polen och Tyskland är nog inte så dumt som vi kanske tycker. Vi talar ju trots allt om två av de största musikmarknaderna i Europa.

Den här skivan fastnar knappast hos mig. En europeisk light-Mariah Carey som känns lika personlig som Fame Factory-deltagarna åker ur CD-spelaren snabbare än du hinner säga ”Lot”.

Fredrik Welander

Publicerad: 2003-05-01 00:00 / Uppdaterad: 2003-05-01 00:00

Kategori: Recension | Recension: #1960

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig