dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Ry Cooder - Manuel Galbán: Mambo Sinuendo
Mambo Sinuendo (CD) Ry Cooder - Manuel Galbán
2002
Nonesuch/Perro Verde/Warner
4/10

Som en ljummen vindpust

Lyssna

Sök efter skivan

Häromdagen skrev jag om en schweizisk trio som spelade något som jag ville kalla för island music. Ry Cooder och Manuel Galbán pysslar på sätt och vis med samma sak. Om än något mer korrekt. Tillsammans med fyra andra musikanter (varav två är slagverkare) bjuder de på huvudsakligen andras låtar i lätta och luftiga arrangemang.

Det handlar om musik som skulle kunna höras i varuhusmiljö på en varm semesterö. Precis som Die Zorros. Cooder & Galbán framför mindre välkända låtar (ett par är standards för Tarantino-fansen), de gör det tekniskt sett skickligare och garanterat utan inslag av humor. Sättningen lämnar också ett större utrymme för variation och mer spännande musikaliska lösningar.

Gör det dem då bättre?

Jag vill hävda att så inte är fallet och härmed slå fast att så kallad rolig musik inte nödvändigtvis är sämre än så kallad seriös musik. Det viktigaste är, åtminstone för mig, inte hur skickligt musiken framförs. Det viktiga är hur mycket den berör.

Berör gör ”Mambo Sinuendo” ytterst sällan. Som ljudkuliss på ett cocktailparty funkar den, men mer än så ger inte det här mig.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2003-02-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-05-02 15:41

Kategori: Recension | Recension: #1858

2 kommentarer

hmmm läste precis recensionen av Manu Chaos liveskiva och blev så glad… ska köpa den idag utan att lyssna; det märks att Hamberg vet vad han talar om här, och jag har haft precis de farhågor han nämner… och så blir jag så ledsen när jag läser den här recensionen, för här blir hamberg – gissar jag – ett exempel på ett stort problem med musikrecensenter; de spelar väldigt själva musik och kan då inte till fullo uppskatta ”musikermusik” som de så föraktfullt kallr den… men visst är det väl tur att det finns musiker, patrik

Enrico Oregistrerad 2003-02-28 15:01
 

vad jag vill säga är alltså: Mambo Sinuendo är en underbar skiva!

Och absolut inget ont om hamberg – tvärtom, jag gillar att läsa vad han skriver – men ingen är fulländad :-)

Enrico Oregistrerad 2003-02-28 15:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig