dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Mission of Burma återförenas för två spelningar

Mission of Burma kommer återförenas för två spelningar i januari, en i hemstaden Boston och en i New York. Mission of Burma la av 1983 efter en kort men intensiv karriär i pre-indierock-världen. En enda fullängdare, ”Vs.”, spelades in men några av singlarna som hann komma innan räknas som klassiska. Bandet slutade på grund av gitarristen Roger Millers tinnitus och att han inte vågade riskera att förlora mer av sin hörsel.

Själva har de en sjupunktslista på skäl till varför de gör en comeback i en pressrelease. Bland dem märks att punken firat 25 år i år, att Joey Ramone gått bort och att de blivit nostalgiska av Michael Azerrads ”Our band could be your life”.

Roger Miller, Clint Conley (bas) och Peter Prescott (trummor) kommer stå på scen utan den fjärde medlemmen i Mission of Burma, Martin Swope (loopar/ljudtekniker). Martin har inte varit engagerad i musik sen det begav sig och har avböjt att vara med i återföreningen. Det kommer dock inte bli ett tomrum på scenen efter honom eftersom han bara var med bandet på scen en enda gång och det var på deras avskedsspelning (han arbetade mest från ljudteknikerbåset).

Kal Ström

Publicerad: 2001-12-10 15:35 / Uppdaterad: 2001-12-10 15:35

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig