dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Plan: Let's Leave
Let's Leave (7) The Plan
2001
Majesty/EMI
5/10

Småtrevligt singelsläpp

Lyssna

Sök efter skivan

Theodor Jensens sidoprojekt, The Plan, behöver knappast någon presentation längre. Sedan singeln ”Mon Amour” släpptes har surret runt och bevakningen av bandet ökat i en rasande fart. Visst hjälpte det till att Theodor kom från Broder Daniel och att Håkan Hellström gjorde en osannolik entré på den svenska popscenen förra året. Men samtidigt var ju ”Mon Amour” med B-sidan ”Stay Right Here” en så pass perfekt popsingel att den draghjälpen inte behövdes egentligen. Jag gillade den småknasiga sommarlätta B-sidan lite mer än ”Mon Amour”, även om jag måste erkänna att det känns bra att vrida upp volymen på bilstereon och skråla med i det vansinniga ”La-la-la-la”:andet.

Förväntningarna på andrasingeln och albumet var ändå inte så höga. Jag såg fram mot dem med spänd förväntan och räknade med att de skulle klara att följa upp den där första singeln utan större problem. Det verkade som om allt kom så naturligt, så lätt, så självklart.

”Let’s Leave” är ingen ny ”Mon Amour”. Det kan vi slå fast med en gång. Där debuten var en hård popattack rakt i bröstet och benen är ”Let’s Leave” istället en mer, ja kanske inte återhållen, men ändå mer indirekt melodi. Orgeln står i centrum i en ganska storslagen och pompös historia. Verserna framförs tämligen långsamt och avskalat, medan refrängerna byggs upp i ett intensivt crescendo. Jensens röst stiger sakta men säkert mot höjder den inte riktigt mäktar med. Det är helt ok, men ingen knock-out. Bra helt enkelt.

När jag vänder på den ceriserosa vinylen möts jag av ett rogivande knaster som blir den spröda akustiska gitarrens enda komp. Det är en vacker, enkel och söt melodi som Jensen försiktigt plockar fram på sin gitarr. Här kommer också hans egensinniga, småfalska, röst till sin rätt. För er som hört albumet kan den närmast liknas vid en kusin till ”My Thing”. Det var förmodligen hugget som stucket vilken av dem som skulle få vara med på fullängdaren. Jag är förvånad att det inte blev ”Wonder”, som är en riktigt bra låt.

Precis som albumet bjuder inte singeln ”Let’s Leave” på en upplevelse som matchar ”Mon Amour”. Det här är en singel som är trevlig, men inte mer än så.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2001-09-26 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-13 14:19

Kategori: Recension | Recension: #1101

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig