dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Angie Martinez: Up Close and Personal
Up Close and Personal (CD) Angie Martinez
2001
Elektra/Warner
3/10

Platt platta

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Har du bara rätt kompisar och karriär kan du utan större problem landa ett skivkontrakt med en multisarna. Så funkar kapitalismen. Så har det alltid varit. Så kommer det alltid att vara. Tycka illa om det om du vill.

Angie Martinez är en av USA:s allra mest framgångsrika radio-DJ:s. I USA betyder fortfarande DJ:n något. Kanske beror det på att det aldrig funnits en statlig radio där, vilket tvingat en del kommersiella kanaler att ta djärva grepp som att anställa kunniga journalister och tydliga personligheter, att göra genomtänkta program. Hur länge det ska dröja innan vi får en svensk Angie Martinez står skrivet i stjärnorna, men att det ska ske särskilt snart är det väl ingen som någon gång scannar de svenska radiovågorna som riktigt vågar tro.

Och, lika bra är kanske det.

Angie Martinez debut ”Up Close and Personal” är verkligen inget att höja på ögonbrynen eller öppna öronen för. Tämligen opersonlig hiphop som lätt försvinner i mängden. Mest av allt liknar hela skivan en uppvisning av hur många koola kompisar Angie skaffat sig i sitt jobb på radion. Häftet är fyllt med bilder av Angie och celebriteter som 2Pac, Big Pun, Snoop och Mary J Blige. Gästlistan på skivan innehåller bitvis samma namn som bilderna, men även en del andra väntade namn. Är någon förvånad över att både Wyclef Jean och Jay-Z är med? Nej, tänkte väl det. Produktionen står huvudsakligen Salaam Remi för, men inte ens han lyckas lyfta den här platta historien.

Jag tror att Angie får fortsätta hålla sig till radiomicken för att tjäna sitt dagliga bröd. Som rimartist står hon sig tämligen slätt.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2001-05-25 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 12:02

Kategori: Recension | Recension: #931

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig