dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Metallica stämmer Napster-användare

SonicNet rapporterar att Metallica har stämt ett antal användare av Napster – programmet som möjliggjort att tusentals användare kan utbyta MP3-filer med olika artister. Bandet har också stämt Napsters skapare samt tre amerikanska universitet, där studenter använt sig av Napster.

Enligt Lars Ulrich, trummis i Metallica har människor som byter MP3:or med varandra ”samma moral som andra plundrare”. Metallica är det första bandet som stämmer skaparna av Napster och deras användare, men sedan tidigare har den amerikanska skivindustrin gjort detsamma.

Skivindustrin och dess miljonsäljare har länge haft problem med sitt förhållningssätt till MP3-formatet. Lars Ulrich i Metallica blir ”illamående av att bandets musik behandlas som en bytesvara, och inte som den konst den faktiskt är”.

Fredrik Welander

Publicerad: 2000-04-14 11:45 / Uppdaterad: 2000-04-14 11:45

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig