dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Soundtrack: Third World Cop
Third World Cop (CD) Soundtrack
2000
Palm/MNW
5/10

Get down, get down

Lyssna

Sök efter skivan

”Third World Cop” är en film vi knappast lär få se på svenska biografer. Men eftersom sommaren, och därmed reggaesäsongen, närmar sig har soundtracket hunnit hit. Det passar mig fint. Mer reggae och ragga. Perfekt!

Huvudansvaret för soundtracket vilar på Sly & Robbie:s axlar. De står för de mer filmiska inslagen på skivan. Det mer traditionella soundtrackinslaget om man så vill. Tyvärr var det väl ett tag sedan dessa båda legender stod på höjden av sin kreativa topp. Materialet är ärligt talat så där. På tok för slätstruket för min smak.

Betydligt mer intressant är Beenie Mans lysande version av Kool & the Gangs ”Jungle Boogie” (här kallad ”Dungle Boogie”). Den är precis så galen som man förväntar sig av en riktigt bra raggaremake. Man ler igenkännande och njuter av den nya tappningen. Red Dragons ”We Run Tings” finns med i två versioner som är nästan lika bra som Beenie Man bidrag. Lady G:s ”Man a Bad Man” och Marley Brothers bidrag är inte dumma de heller.

Tyvärr avslutas kalaset med ett riktigt magplask när Luciano ger sig på den gamla standarden ”Police & Thieves” (ursprungligen inspelad av Junior Murvin och sedemera populariserad av The Clash). Luciano siktar rakt mot europas topplistor och förvandlar det hela till Österrikisk reggae (läs euroreggae).

Som samling betraktat är det här halvlyckat. Visst finns en del riktiga pärlor, men bottennappen är för många för att jag ska rekommendera dig att springa ut och köpa skivan. Men, om du hittar den billigt och redan har de flesta andra raggasamlingarna som finns ute nu är ”Third World Cop” ett givet köp.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-02-22 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:52

Kategori: Recension | Recension: #380

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig