dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Norris Man: Persistence
Persistence (CD) Norris Man
2000
VP Records/MNW
4/10

I reggaens mittfåra

Lyssna

Etiketter

Sök efter skivan

Norris Man är en relativt ny bekantskap för mig. Jag har hört hans röst tillsammans med Anthony B i hyggliga låten ”Royal Queen” som finns på ”Destination Jamaica 2″. Men, det är också det enda.

”Persistence” är det första släppet i fullängdsform från Norris Man på VP Records (som står bakom många av de reggaesläpp som når åtminstone min CD). VP tror stenhårt på Norris Man och räknar kallt med att han snart skall rankas bland de stora. De ser honom som en nästa Sizzla.

Jag vet inte hur det blir med det jag. För mig är Norris Man inte mer än ännu en spelare på reggaens mittplan. Hans röst är inte alls dålig. Inte alls. Men, den ger mig inget extra. Den tar inte tag i mig. Hans låtmaterial lyfter sig inte heller över mängden. Snarare försvinner det in i den. Det rör sig om typisk sen 90-tals reggae (eller man kanske ska säga 2000-tals reggae nu) tydligt influerad av ragga. Ofta med djupt religiösa texter. Alldeles för ofta är ”Persistence” på tok för snäll och tillrättalagd utan att träffa den där somriga nerven som kan få mig att köpa även det snällaste reggaepaket. Enda låten som jag brukar nynna på med jämna mellanrum är den riktigt starka ”Greatest Reward”.

Sen måste jag bara kommentera en sak till. Skivbolaget har varit hyggliga nog att skicka med en liten ordlista som förklarar en del av de uttryck Norris Man svänger sig med. Så om du undrat vad ”neva” kan tänkas betyda slipper du leta. Det betyder ”Never”…

Patrik Hamberg

Publicerad: 2000-01-25 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:51

Kategori: Recension | Recension: #351

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig