dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Atari Teenage Riot: Too Dead For Me E.P.
Too Dead For Me E.P. (CDEP) Atari Teenage Riot
1999
DHR / HoK
4/10

Enhance my cd

Lyssna

Sök efter skivan

Med fyra av fem spår från senaste skivan ”60 Second Wipeout” är det här egentligen inte en särskilt spännande singel/ep. Huvudspåret är ”Too Dead For Me” i originalversion. Den är inte en av de starkare på skivan och blir inte starkare för att den får vara för sig själv. Andra spåret är en live-version av ”Revolution Action”. Det är ju alltid kul att lyssna på Hanin Elias och Alec Empire när de andas tungt i mickarna och uppmanar till revolution, men var du en av av de lyckliga som fick tag i dubbel-versionen av ”60 Second Wipeout” som ju innehöll en live-skiva också är det inget nytt under solen. Det fortsätter med en mix av ”Anarchy 999″ som i och för sig är bättre än orginalet men inte fantastiskt spännande. Fjärde spåret är en a capella-version av ”Death of a president D.I.Y.”, något som är väldigt lustigt. Men knappast bra.

Fyra spår från skivan alltså och ett sista spår som var ATRs bidrag till filmen Spawns soundtrack, ”No Remorse (I wanna die)”. De gjorde den tillsammans med Slayer, eller rättare sagt Slayer gjorde en massa hårda riff som sen Alec klippt och klistrat till en låt. Ganska hårt och tufft faktiskt. Men det är fortfarande inte det som gör EPn värd att köpa.

Istället är det det videon till ”Revolution Action”, regisserad av Andrea Giacobbe, som gör det. MTV har beslutat att inte visa den. Deras motivering lyder som följer: ”The nature of the video completely offends the ITC rules on taste and decency. The images of violence, mass hysteria, epileptic fits, nudity, sadistic torturing behaviour means that this is not something that MTV or VH1 should be showing at any time.” Ni förstår ju själva att detta är bra. Sen är det faktiskt inte så farligt som det låter. Inget direkt våld, inget naket och det sadistiska tortyr beteendet är faktiskt inte alls så farligt. Det är mer sadistiskt när jag rakar mig en för tidig morgon. Hur som helst skulle jag tro att om Jonas Åkerlund hade regisserat en exakt likadan video hade den nog bara fått pris.

Kal Ström

Publicerad: 2000-01-25 00:00 / Uppdaterad: 2000-01-25 00:00

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #351

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig