dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Light Bulb Project: San Francisco
San Francisco (CD) The Light Bulb Project
2004
Low Rider
6/10

Diggit

Lyssna

Sök efter skivan

Jordgubbar och Milkshake nämns alltid när det gäller The Light Bulb Project, ofta av gruppen själva. Jag tycker att varken frukt eller mejeridrycker hör samman med den här musiken. ”San Francisco” är totalt digitala rytmer, ganska glatt men inte så jävla rosa som man skulle kunna tro. The Light Bulb Project var från början två band, Elle Visuelle och Wolangbrudarna som gjorde ungefär samma musik och bestämde sig för att slå sig samman. Emellan sig har de ännu fler musikaliska projekt. Emma Bates sjunger till exempel på ett par spår på Jens Lekmans album.

I Göteborg har de blivit kända för sina uppträdanden med unison kostymering och koreografi. De ser ut lite som robotaktiga lolitasjuksköterskor. Jag har fördömt jordgubbarna men jag vet faktiskt inte hur man ska beskriva musiken, på ett sätt känns det som att det bara är ploj och på ett sätt gravseriös. Det är lika delar Tyskarna från Lund som Kraftwerk. Hur som helst är de ett väldigt uppfriskande inslag på den elektroniska scenen. B-sidan ”Digital Analogue” borde spelas på vartenda dansgolv i hela landet.

Marie Lindström

Publicerad: 1972-07-12 00:00 / Uppdaterad: 1972-07-12 00:00

Kategori: Recension | Recension: #50

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig