dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Primitive Rites: Demo 2012
Demo 2012 (album, mp3) Primitive Rites
2012
Eget släpp
7/10

Rens och energi

Vi skriver 2012 i kalendern och något av årets musikaliska händelse i den lite hårdare skolan – och på flera andra håll – är Refuseds återförening. Lovorden haglar både från folk som är gamla i scenen och på kultursidorna.

Det är dock bara att hoppas att alla som hyllar Refused inte bara hänger sig åt The Shape of Punk to Come, utan även sneglar åt vad som släpps inom genren här och nu. För det kommer fortfarande, eller kanske återigen, mycket bra grejer.

Primitive Rites demo är en sådan grej.

Jag vet inte mycket om Primitive Rites alls. Att jag ens kommit i kontakt med bandet beror på tips från vänner med god smak. Bandet kommer från Malmö och spelar hardcore som gräver ur samma influenser som ovan nämnda Refused, men kanske inte så mycket på The Shape of Punk to Come som på de tidigare plattorna.

Det är hardcore som den lät i USA på tidigt åttiotal. Här och där flirtas det lite med thrash metal i form av ett gitarrsolo. Och musiken sprudlar av rens och energi.

På sju och en halv minut är demon över, en speltid som gör att det känns överflödigt att egentligen välja ut någon höjdpunkt bland de sex spåren. Blir jag tvungen blir det avslutande Too much pressure, med sitt grooviga pogoparti.

Tomas Lundström

Publicerad: 2012-05-11 00:00 / Uppdaterad: 2012-05-11 13:54

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6346

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig