dagensskiva.com

48 timmar

Pelle Sten

Kanske dags att presentera mig. Jag heter Pelle Sten och är 34 år, alltså född 1974 (därav temat för Spotifylistan 17/12).

Till vardags arbetar jag som utvecklingsredaktör på SvD.se. På fritiden driver jag bloggarna Dagens Spotifylista och Framtider.net.

Musikaliskt föredrar jag EBM, svartrock, hårdrock, allvarlig musik. Topp 10-listan på Last.fm består av Front 242, Lars Winnerbäck, Thåström, Depeche Mode, The Sisters of Mercy, Bad Religion, Nick Cave and the Bad Seeds, Adolphson & Falk, bob hund och Dead Can Dance. Favoritperioden är första halvan av 1990-talet.

Någon vecka innan Spotify öppnade dörrarna för betalande kunder fick jag till slut tag på en inbjudan och började använda tjänsten. Det geniala i Spotify är hur enkelt det är att dela med sig av musiktips till andra och skapa spellistor tillsammans. Det kan något överdrivet vara för musikradion vad bloggarna var för den skrivna publiceringen. Det sagt finns det naturligtvis en hel del problem med tjänsten fortfarande, både teknik och innehåll.

Tanken är nu att publicera en ny spellista åtminstone varje vardag på dagensskiva.com.

Senast uppdaterad: 2008-12-16 22:31