dagensskiva.com

48 timmar

Text

7 december: Stairs

stairs

Foto: Per Hjalmarsson

Etiketter

Stairs från Örebro är aktuella med sitt debutalbum, Sunday Morning on the Edge of Town, som släpptes den 30/11. Albumet producerades av Simon Ljungman (Håkan Hellström) och Jens Back (Hovet).

Mikael Jinneskog, sångare och låtskrivare, svarar på frågorna:

Vilket är årets album?
Svårt att svara på, finns mycket som är bra. Lykke Li, Wild Beasts och inte minst Veronica Maggio, för att ta några, har alla gjort grymma skivor. Men det är sällan jag lyssnar igenom hela skivor, i dessa Spotifytider blir det mest enskilda låtar från många olika artister. Avnjöt hela Mozarts Requiem för någon vecka sen. Den var jävligt bra, men kom inte i år. Om jag ska välja en ändå, så får det bli PJ Harvey Let England shake. En artist som jag älskade på nittiotalet men sedan övergav lite. Men i år kom hon tillbaka i högform med en fantastisk skiva. Spår nummer tre: The glorius land är lätt det tyngsta jag hört på mycket länge.

Vad kommer du att minnas från musikåret 2011?
Såg en konsert på tv med Pascal som jag inte glömmer. Hade hört en låt tidigare jag som jag gillade skarpt, men det blev ännu bättre när man såg dem. Jag skrattade och förundrades och älskade det. Känns lite som ett svenskt Pixies.

Vad ser du fram emot 2012?
Jag hoppas att Hurts släpper nytt.

Mikael Jinneskog, Mattias Nätterlund och Alexander Nätterlund från stairs har även skrivit och spelat in Örebro SK:s nya inmarschsång Elden inuti.

Kal Ström

Publicerad: 2011-12-07 00:00 / Uppdaterad: 2011-12-06 23:35

Kategori: Julkalendern 2011

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig