dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

22 december: Riddarna

Släpp allt – Glöm allt!, så heter förstlingsverket från Riddarna, en trio bestående av tre vänner från Gotland som gjort gemensam sak i Göteborg.

Det är otyglad, rå och oborstad rock på svenska som flörtar med både Dungen och Queens of the Stone Age och som primalskriker Lyssna, rock’n'rollen är död bara för att i nästa sekund hänge sig åt just primitiv rock.

Inga konstigheter.

Patrik Jakubowski, Erik Dahlström och Edward Forslund är Riddarna. Den sistnämnde har svarat på dagensskiva.com’s frågor:

Vilket är årets bästa album?
Aj då, svårt. Jag har varit larvigt dålig på att kolla in nya skivor i år, tror jag har missat de flesta som finns på folks listor över bästa album 2010. Jag lyssnar fortfarande på Existensminimums OK Boys som jag tycker var en av de bästa förra året och har ännu inte tröttnat så den skivan åker lätt in på årets bästalista också. Pascals Orkanen närmar sig är jäkligt bra, och så blev jag precis tipsad om ett band som jag aldrig hört förut, Tame Impala, och albumet InnerSpeaker som jag gillar.

Vad kommer du minnas från musikåret 2010?
Jag har haft tunnelseende på mitt eget band, helt klart, så det är det jag minns. Typ allt vi har gjort hittills gjorde vi i år. EPn vi spelade in förde med sig massa bra saker… en video, releasefest, nya vänner, samarbeten och sånt… Och så har vi haft några annorlunda spelningar. Festival i Estland och giget mitt i en gocartbana var kul. Dessutom lyckades bli klara med ett album också precis innan året tog slut! Kommer också minnas 2010 som året då jag upptäckte fenomenet crabcore och därmed hur det känns att skratta och kräkas på samma gång.

Vad ser du fram emot 2011?
Festivaler och spelningar! Och släppet av vårt album. Det kliar i fingrarna på mig när jag tänker på att spela de nya låtarna. Måste ut! Träffa lite folk, kolla hur landet ligger. 2011 kan bli vansinnigt bra.

Publicerad: 2010-12-22 00:00 / Uppdaterad: 2010-12-21 20:49

Kategori: Julkalendern 2010

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig