dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

$10m för att få Weezer att hålla käft

För några dagar sedan lade James Burns upp en donationskampanj för att samla ihop $10 miljoner. Det välgörande ändamålet är att få Weezer att lägga ner. Weezers backkatalog är lång och för vissa är den personlig. Enligt Burns har det gått för långt:

Every year, Rivers Cuomo swears that he’s changed, and that their new album is the best thing that he’s done since Pinkerton, and what happens? Another pile of crap like Beverly Hills or I’m Your Daddy.
This is an abusive relationship, and it needs to stop now.

Varför just summan $10m framgår inte men Vanity Fair har gjort en egen beräkning, bland annat ingår en extra straffavgift på $250,000 för påståendet att Heart Songs kan påverka lyssnarna på samma sätt som Bruce Springsteen influerade Weezer.

Efter att ha chockats över att ha attraherat media över hela världen bestämde sig Burns för att först lägga ner eftersom det bara var menat som ett skämt. Vid det laget hade 40 personer gett småsummor. Efter kritik att pengarna borde gå till något vettigt sa han att om Weezer av någon anledning skulle tacka nej till pengarna ska de gå till välgörenheten Reading Is Fundamental (med motiveringen: Because for fucksakes, most of y’all’s reading comprehension is for shit, and it appears that most of you don’t read well enough to appreciate humor.)

På söndagen 10/10 donerade någon som heter Dennis Holm de återstående $9,998,162 och om han betalar så är den totala summan uppnådd. Över till Weezer…

Marie Lindström

Publicerad: 2010-10-11 11:32 / Uppdaterad: 2010-10-11 12:56

Kategori: Allmänt, Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig