dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

2010 års maj

cherry

Sommaren närmar sig och festivalerna fyller på med namn varje dag. Havet är fullt av olja, partierna smörar för väljarna och vi fortsätter lyssna på musik. Här är redaktionens höjdpunkter från maj.

Nas & Damian Marley Strong Will Continue (låt)
Distant Relatives är en av de tre bästa skivorna jag har hört i år, och Strong Will Continue är albumets bästa låt. Nasir och Jr. Gong har i och med sitt gemensamma släpp gjort något riktigt fint för mig, nämligen fått mig att åter igen lyssna på och uppskatta en fin musikgenre som jag av någon anledning inte tålt de senaste åren. (Karin Lillbroända)

Agnes Obel (artist)
Hon ser ut som en liten dansk tjej, hon klär sig som en mormon och hon skapar fantastisk musik. Med piano, en stark röst och vackra melodier. EPn släpps 31 maj men tills dess finns tre fina låtar på Myspace. (Marie Lindström)

För ovanlighetens skull är det en hel hög med låtar och skivor som skulle kunna vara maj månads bästa. The Dead Weather har gjort en tokstark skiva, Knivderby likaså, och jag blev barnsligt förälskad i Crystal Castles. Sedan har vi finfina remixer, bland annat av Polygon Palace (Human Life, Kris Menace (Monarchy) och Memory Tapes (Tanlines. För att inte nämna alla tokigheter som A-Trak hittar på. Det är fint med vår.
(Martina Nordman)

Wilco på Cirkus (konsert)
Det fina med att se ett band som är mellan album är att man, i bästa fall, inte får en spelning där bandet försöker klämma in så många nya låtar som möjligt mellan hitsen för att promota nysläppet. Spelningarna blir istället ofta väl sammansatta, tempot blir lägre, bandet mer lyhört. Just så var spelningen med Wilco på Cirkus i söndags. I strax över två timmar gav Chicagobandet själ och skicklighet i perfekt symbios. (Maria Gustafsson)

Trash Talk Eyes & Nines (album)
Det är inte bara Ganglians som håller Sacramento-fanan högt i år. Trash Talk, uppbackade av The Bronx-gitarristen Joby J Ford i producentstolen och med gästinsatser av nämnda bands sångare Matt Caughthran och Greg Hetson, mejar ner allt motstånd med kraftfull gräsrotshardcore som har den fina smaken att flörta med Cancer Bats och Internal Affairs. Material till årsbästalistan? You bet! (Jonas Appelqvist)

Scott Morgan Bring It on Home to Me (låt)
Den gamle garageräven från Detroit sjunger in sommaren med en sagolikt vinglig och skramlig version av Sam Cookes gamla örhänge. Ibland känns det osäkert om bandet ska klara att stå hela vägen ut eller ramla samman i en fyllehög. Det är helt osannolikt bra. Skål! (Patrik Hamberg)

Flight of The Conchords på Cirkus (konsert)
Med allvarligt knastertorra mellansnack om allt från muffinsmissbruk till valarnas problem med att hantera mobiltelefoner, sin fantastiska musikalitet, en numer imponerande låtkatalog, en oändlig portion kärlek till inspirationskällorna och minst lika mycket kärlek tillbaka från publiken var de tre timmarna i sällskap av Jermaine Clement och Bret McKenzie en glimrande uppvisning i den svåra balanskonsten mellan humor och musik. Ständigt underhållande visade duon vilken alltigenom lysande liveakt de är och gensvaret – att till exempel få ett kokande Cirkus sjunga en (åtminstone) fyrstämmig arenahymn tillägnad epileptiska hundar – från den av hävd annars svårflirtade stockholmspubliken var något många andra artister bara kan hoppas på. (David Drazdil)

The Ultimate Jack Johnson (spellista)
Mina försök att få till en ultimat spellista av The Complete Jack Johnson Sessions som är omöjlig att lyssna på i sitt orginalutförande, men som nu börjar bli en helt sanslös upplevelse. Snart har jag ordningen perfekt. Ska bara försöka i några månader till. (Kal Ström)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2010-05-29 00:00 / Uppdaterad: 2010-05-29 19:42

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

5 kommentarer

Nas & Damian Marley? Jag förstår inte vad som inte är dåligt (präktig, ansträngt, pretentiöst) med den där plattan, utom kanske första låten då.

spajs Medlem 2010-05-29 00:09
 

Består redax nu bara av fem???

Va e tex

Kal
Progg-Peter
Kjelle A?

Sofi Oregistrerad 2010-05-29 00:16
 

Här är jag. (Jag är bara otroligt dålig på att hålla tider.)

Kal Ström Redaktionen 2010-05-29 13:17
 

ceo.

RONNA Oregistrerad 2010-05-29 20:33
 

Cocteau Twins är soundtrack till alla kvällar i Durban när man inte vågar ut. Heja Nordkorea i gruppspelet och Lagerbäcks mage i slutspelet.

Medlem 2010-05-30 01:41
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig