dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Mars MMX

mobilfoton-240

Vi skriver mars 2010 och dagensskiva.com har hittat favoriter ur månadens musikutbud igen.
Här är det samlat:

Erykah Badu New Amerykah: Part 2 Return of the Ankh (album)
Det var klart att hon var tvungen att gå tillbaka till ruta ett för att komma framåt. Pyttemjuk soul för en stundande vår.
(Patrik Hamberg)

Patti Smith Just Kids (bok)
Patti Smith använder Robert Mapplethorpe som ursäkt för att skriva en självbiografi. Deras förhållande skildras i en värld av trevande konstnärskap, rocklegender och drömmar om större sammanhang.
(Maria Gustafsson)

Salem Al Fakir Part Of It (låt)
Samtidigt som Salem satt vid sin flygel och spelade sig in i svenska folkets hjärtan undvek jag samma arrangemang och lyssnade istället på Ignore This som är något ojämn men innehåller ett antal strålande ljuspunkter. Part Of It är en av dem, en vass bombastisk smällkaramell.
(Marie Lindström)

Snart börjar festivalhypen på allvar och pressarbetet kring det. Kanske blir det till och med rekord i festivalbesök i år med Peace & Love, Hultsfred, Way Out West, Stockholm Jazz och Splashfestivalen inskrivet i lilla fickdagboken. Man är nästan lite orolig över att man skall ha några öron kvar eller över till hösten på dagensskiva.com. Annars har det varit en seg månad igen med några få utstickare. Men jag är helt säker på att april kommer att vara den färgsprakande musikmånad med mängder av grymma skivor som man förväntat sig. Men om man ändå ska ta upp en platta som gått varv i lurarna under mars månad måste jag ändå nämna Kidz in the Hall och deras album Land of Make Believe. De lyckades imponerande nog följa upp sin förra skiva med något minst lika bra. Fräscht!
(Pontus Gustavsson)

The Dillinger Escape Plan Option Paralysis (album)
Jag var oerhört nära att sätta MFF-hymnen och vårt framförande av densamma på hemmapremiären som mars månads bästa, men det skulle antagligen inte ses med blida ögon från vissa ur redaktionen (och säkert en del läsare också) så jag undviker det. Galenpannorna i The Dillinger Escape Plan följer upp Ire Works med ett brett spektra. De lyckas, än en gång, balansera mellan stenhård och meckig hardcoremetal och avantgardistisk frijazz och samtidigt göra det lättillgängligt. Kudos.
(Jonas Appelqvist)

Duck Down (skivbolag)
Jag råkade köpa en skiva med Taylor Swift och efter det har jag lyssnat på den cirka 245 gånger. Jag har levt hela halva månaden i en countrybubbla. Mmm… Ja, men annars så gillar jag att Duck Down kom ut med två fina släpp den här månaden, Marco Polo & Ruste Juxx och Kidz In The Hall! Grymma grejer. Riktig hiphop.
(Karin Lillbroända)

Hellshock The Wait for You Still (album)
Amerikanska Hellshock är en ny bekantskap och dessutom en synnerligen trevlig sådan. They Wait for You Still släpptes i höstas och bjuder på finfint mangel de själva benämner stenchcore. Bästa spåret Darkness Will Endure låter Motörhead möter Tragedy och kombinationen sitter som en käftsmäll.
(Tomas Lundström)

Where were you in ’92? (spelliste-idé)
Pelle Sten som brukade publicera dagens spotify-lista här hos oss gör det fortfarande på sin egen sajt dagensspotifylista. För några dagar sedan publicerade han en fråga om var vi var 1992 (även om han missade den självklara öppningslåten från M.I.A.). Det var inte tänkt som en fråga, men den inspirerade. Anders Mildner svarade senare samma dag. Jag också. (Pelle svarade på riktigt igår.) Listorna i sig kanske inte är månadens grej, men att botanisera så fokuserat i sin egen musikhistoria var det. En låt leder till nästa. Var var du ’92?
(Kal Ström)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2010-04-03 00:00 / Uppdaterad: 2010-04-02 22:00

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig