dagensskiva.com

48 timmar

Text

Veckan som gick: v10

Robyn var sist ut i säsongens Dom kallar oss artister .

Förlaget Modernista har nu gett ut musikkritikern Andres Lokkos samlade verk i två volymer. Kulturnytts Måns Hirschfeldt har läst böckerna.

Det danska gratismagasinet Gaffa kommer att få en svensk motsvarighet. Förra helgen lanserades webbplatsen Gaffa.se och i slutet av mars kommer första tryckta numret.

Hårdrocksveteranerna i Iron Maiden verkar fortfarande ha mer att ge. Titeln på den kommande plattan blir The Final Frontier och den släpps någon gång sent i sommar. Britterna är dessutom huvudakt på årets upplaga av festivalen Sonisphere, som går av stapeln i Stockholm i början av augusti.

R Kelly ställde till slut in sin europaturné med hänvisning till stämbandsproblem.

Jonn Palmér Jeppsson skrev i Sydsvenskan om den kommande Burzum-plattan och försökte skilja på verk och person. Frågan är aktuell eftersom personen bakom Burzum, Varg Vikernes, nyligen har avtjänat ett längre fängelsestraff för såväl mord som kyrkbränder.

Emma Svensson aviserade att hon lämnar skutan hon en gång sjösatte – finfina sajten Rockfoto.nu – åtminstone för ett tag. Andra projekt tar för mycket tid och hon lämnar över till sin kollega Jesper Frisk att fortsätta styra skutan. Vi önskar så klart både Emma och Jesper lycka till!

Peace & Love gjorde årets hittills tyngsta festivalbokning när man tillkännagav att Jay-Z spelar i Borlänge i sommar, en bokning som ryktas kosta festivalen någonstans runt fem miljoner (+/- en miljon). Andra nya namn till festivalen är bland andra: Patti Smith, The Kooks och Little Dragon.

I Lilla festivalguiden noterar vi också att Metaltown bokat tio nya band och att flera festivaler fortsätter att fylla startfältet. Dessutom lägger vi till en helt ny inomhusfestival, Det stora kalaset i Karlstad.

Christoffer Röstlund Jonsson på Aftonbladet resonerar om black metal och klassanalys så han mejlade Fenriz i Darkthrone för att få läsa hela texten till I am the Working Class. Han fick svaret ”Trur du jeg har de skrevet ned nånstans, eller?”, men fick ändå en text skickad till sig.

Maskinen släpper Kärlek vid sista ögonkastet på singel i nästa vecka och Discobelle har snokat reda på en mix från Mats Norman.

Marina & The Diamondssom kommer till Way Out West i sommar var på Södra Teatern för en promotionkonsert och Kulturbloggen och Gaffa har intervjuat.

Chris Isaaks Wicked Game var föremålet för det femte och näst sista avsnittet av den samnordiska produktionen Hitlåtens historia i SVT.

Kal Ström

Publicerad: 2010-03-15 08:00 / Uppdaterad: 2010-03-15 13:27

Kategori: Veckan som gick

2 kommentarer

Robin? Iron Maiden? Wicked Game?

Är vi tillbaka till 1990-95 igen???

Joepp Oregistrerad 2010-03-15 12:57
 

Den stora frågan är egentligen varför vi ska fortsätta att sponsra Iron Maiden Incorprated? Jag kan tänka mig 666 alternativ som är bättre och mer givande. Iron Maiden är ett billigt hopkok av historia, myter, religion, varför utforska det i denna urvattnade form när det går att gå direkt till källorna, inte minst i form av Bibeln.

Att ett kommersiellt tokprojket som pågått i 30 år skapar anhängare som huvudlöst följer dem och kastar pengarna och livet i sjön säger allt om den förvirring som råder. Lämna skeppet, det är hög tid, det finns så mycket annat som förtjänar vår uppmärksamhet. För att citera en känd amerikansk författare: The Cardinal Sin of Art, Sentimentality.

Iron Maiden, någon?

Jerry Oregistrerad 2010-08-15 23:17
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig