dagensskiva.com

48 timmar

Julkalendern

21 december: Wooden Birds

Andrew Kenny från Texas och American Analog Set har setts i otaliga sammanhang, förutom sina egna. Nyligen har han hängt med kollektivet Broken Social Scene och debuterat med projektet Wooden Birds på albumet Magnolia.

Tidigare i år turnérade Wooden Birds i Europa med Grand Archives och besökte bland annat Malmö.

  1. Vilket är årets album?
    Mitt favoritalbum från året är Wolfgang Amadeus Phoenix av Phoenix. Där hör man ett band som tog ett eller två album på sig för att komma fram till hur det låter bra på skiva, tog ännu ett album på sig för att komma fram till hur bandet kan låta fantastiskt och sen gjorde det bästa albumet under sin karriär. Sen gillar jag låtarna också.
  2. Vad kommer du minnas från musikåret 2009?
    2009 var året då en coverversion som postats på en blogg kunde göra lika mycket för ett band som en singel, jag krossade min frus hjärta genom att turnéra alldeles för mycket och jag kan inte kalla min mormor ”GaGa” längre utan att tänka på sångerskan från New York. Tack, världen.
  3. Vad ser du fram emot 2010?
    Att bli en bättre låtskrivare. Att bli en bättre bandledare. Och förmodligen fler Phoenix-remixer än något fan orkar lyssna till.

Hometown Fantasy

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-12-21 00:00 / Uppdaterad: 2009-12-09 19:30

Kategori: Julkalendern 2009

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig