dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #7 Method Man

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#7 Method Man – Bring the Pain (Tical, 1994)

Bring the Pain var den första singeln från Method Mans solodebuten Tical. En superklassisk track i samma anda som det mesta som RZA producerade under den här tiden. Kanske med den stora skillnaden att den innehåller typiska djungeltrummor.

Dessutom hade låten en obetalbart smutsig musik video med den nästan alltid okreddade Booster som gästvokalist. Det var även vid denna tid som Method Man fastnade på Def Jam och träffade Redman. Någonting som resulterat i mängder av samarbeten och att de båda två ligger kvar på bolaget 15 år senare.

Både Chris Rock och Tupac har hyllat låten i sin show ”Bring the Pain” respektive Tupacs låt No More Pain. Bring the Pain är 15 år gammal musikhistoria. Ett hiphop-avtryck i halvtid i dess 30-åriga historia på skiva.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-20 00:21 / Uppdaterad: 2009-12-20 00:25

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig