dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #8 Ol’ Dirty Bastard

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#8 Ol’ Dirty Bastard – Shimmy Shimmy Ya (The Jump Off) (Return to the 36 Chambers: The Dirty Version, 1995)

ODBs andra singel från debutskivan och hans bästa solospår. En låt som fortfarande spelas på klubbarna världen över till minnet av mannen som sorgligt nog gick bort under 2004. Men Shimmy Shimmy Ya lever vidare i folks minnen.

Det gjordes även en remix på låten med Mc Eiht och E-40. En låt som tyvärr inte är lika svängig som originalet men trots allt det värd en lyssning. För vem kan inte haka på i första raderna i låtens enda vers som läggs två gånger? R.I.P. ODB!

Shimmy shimmy ya, shimmy yam, shimmy yay.
Gimme the mic so I can take it away.
Off on a natural charge, bon voyage.
Yeah, from the home of the Dodgers, Brooklyn squad.
Wu-Tang Killerrr Bees on a swarm!
Rain on ya dollar’s ass, disco dorm!
For you to even touch my skill,
You gotta have the one Killer Bee and he ain’t gonna kill. Now

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-19 11:14 / Uppdaterad: 2009-12-19 11:14

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig