dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #13 Wu-Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent- och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta har jag gjort i samband med att hiphopen fyller 30 år på skiva tillsammans med mina kära kollegor Ola och Karins egna listor fokuserade på DJ Premier och Swizz Beats 30 bästa produktioner. Den samlade listan kan du lyssna på ifrån Spotify HÄR.

#13 Wu-Tang Clan – Shame On a Nigga (Enter The Wu Tang: 36 Chambers, 1993)

Ytterligare en riktig rykare från klanens debutalbum. Den här gången med en klockren sample-behandling av Syl Johnsons Different Strokes. Dessutom minnesvärda verser från ODB, Method Man och Raekwon som alla var hungrigare än hyenor vid tillfället. Att försöka hugga någon wu-medlem i ryggen på den här tiden var nog ingen särskilt bra idé helt enkelt.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-12-02 11:52 / Uppdaterad: 2009-12-02 11:52

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig