dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #21 Wu-Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta gör jag parallellt med Olas fina lista med Premiers 30 bästa produktioner.

#22 Wu-Tang Clan – Triumph (Wu-Tang Forever, 1997)

330sekunder rap utan refräng från 9 rappare och en ODB på intro och mellansnack. Så kunde tydligen en hiphop-singel se ut 1997. Det enda spontana exemplet på detta från idag som jag kan komma på är Slaughterhouse underbara streetsingel Move On.

När Triumph-videon släppts var man totalt såld på Wu-Tang. Hela grejen var ju så häftig! Men så här i efterhand känns de då påkostade effekterna inte så superheta. Men på den tiden köpte man t-shirts och fyllde rollen som skatewhigger från Göteborg. Jag kommer ihåg precis sammanhanget när jag köpte skivan från ett stånd på stranden i Bulgarien. Något senare lånade en häftig niondeklassare skivan och så var den skivan puts väck. Men känslan från en av de mest inflytelserika grupperna sitter kvar än idag.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-11-02 21:20 / Uppdaterad: 2009-11-03 00:06

Kategori: Allmänt

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig