dagensskiva.com

48 timmar

Text

30 x 20 x RZA: #25 Wu-Tang Clan

2009 fyller hiphopen 30 skivår, samtidigt som det har gått 20 år sedan RZA från Wu-Tang Clan började sin producent och rapkarriär. Det är dags att lyfta fram hiphopens stora producenter på dagensskiva.com. Detta gör jag parallellt med Olas fina lista med Premiers 30 bästa produktioner.

#25. Wu-Tang Clan – In the Hood (Iron Flag, 2001)

Iron Flag är utan tvekan en underskattad skiva och enligt min mening crewets näst bästa. Grymma beats och texter som håller hög klass rakt igenom och som dessutom var riktigt modern när den kom, trots att skivan samplar mycket betydligt äldre musik. Som i In the Hood som samplar Stax-gruppen Barbara and the Browns In My Heart precis som spåret Y’all Been Warned på samma platta. En låt som absolut platsat på den här listan ifall det inte var så att det var True Master som producerat den. In the Hood är hur som helst ett pampigt och strålande spår där klanens mindre karismatiska rappare Masta Killa, Inspectah Deck och Streetlife fyller verserna med hjälp av en sprattlande Suga Bang Bang på refrängen.

Pontus Gustavsson

Publicerad: 2009-10-29 23:16 / Uppdaterad: 2009-10-29 23:16

Kategori: Allmänt

2 kommentarer

En samplingslänk skulle smaka som en ren klämma på kvällskvisten!!

^___^

erimos Oregistrerad 2009-10-30 00:06
 

erimos: Du har en Spotifylänk i inlägget.

Annars finns den här samplingen i låten: http://www.youtube.com/watch?v=z9172Bf_0po

Pontus Gustavsson Medlem 2009-10-30 09:25
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig