dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Gogoyoko lanseras

Under devisen ”A fair play in music” lanseras idag isländska Gogoyoko, ett nytt socialt nätverk där huvudidén är att artister och skivbolag själva lägger ut sin musik för streamning, bestämmer ett lämpligt pris för den och har därmed total kontroll.

Man skippar på så sätt branschens mellanhänder.

Väl värt att nämna är att 10% av annonsintäkterna går till välgörande ändamål, såsom UNICEF, Läkare utan gränser och Refugees United.

Det som idag släpps är en BETA-version och ytterligare tillägg kommer publiceras kommande veckor.

Läs hela pressmeddelandet i sin helhet nedan:

Nu lanseras gogoyoko i Sverige

Idag lanseras isländska gogoyoko i Sverige, den nya omtalade marknadsplatsen för musik på nätet. Devisen är rättvist spel – A fair play in music, något både musikälskare och musikskapare längtat efter i svallvågorna efter The Pirate Bay-rättegången, Ipredlagen och den senaste tidens diskussioner kring artisters ersättningar.

- Vi är stolta att äntligen kunna erbjuda artister och skivbolag i Sverige ett nytt sätt att sälja och distribuera musik. Med gogoyoko tjänar artister inte bara pengar på streamning av sin musik utan kan också sälja den direkt till sina fans och behålla 100% av vinsten, säger Eldar Astthorsson, marknadsanvarig och en av grundarna av gogoyoko.

Gogoyoko är ett nytt socialt nätverk och en online-shop som erbjuder sina besökare att lyssna på musik gratis i gogoyokos egna spelare och att, utan mellanhänder, köpa musik direkt från artister och skivbolag världen över. Besökarna kan välja att lagra musiken online eller att ladda ner den till valfri bärbar spelare. Genom gratis streaming kan de också använda gogoyoko för att hitta ny spännande musik och för att sprida sina egna favoriter.

- Gogoyoko är ett tydligt och rättvist alternativ till illegal nedladdning, säger Eldar Astthorsson.

Artister och skivbolag som säljer sin musik på gogoyoko får möjlighet nå ut med sina låtar och sina livekonserter över hela världen. De bestämmer själva priset på sina produkter och får behålla hela vinsten. Dessutom går en stor del av gogoyokos annonsintäkter till artister och upphovsmakare vars musik streamas på sajten.

10% av annonsintäkterna går till välgörenhetsorganisationer som UNICEF, Läkare utan gränser och danska Refugees United som gogoyoko samarbetar med. Det innebär att alla som besöker gogoyoko eller köper eller säljer musik via gogoyoko är med och bidrar.

Det som nu lanseras i Sverige är en BETA-version av gogoyoko. Ett flertal tillägg kommer att göras de kommande veckorna, däribland möjligheten att publicera turnédatum och att välja promotionalternativ.

Röster om gogoyoko:
”Det här är verkligen något vi vill bli en del av.”
Timbuktu

”Gogoyoko är något som verkligen behövs idag. En plats där artister och fans kan få direktkontakt och där artister kan få betalt för streaming och försäljning av sin musik. Det låter kanske girigt, men det är bra att artister faktiskt får betalt, det skapar möjligheter för dem att göra mer musik, turnera osv.”
Georg Holm, Sigur Rós

Gogoyoko skapades av artister för artister hösten 2007 på Island och lanseras nu över hela Norden.

www.gogoyoko.com

Publicerad: 2009-10-06 14:17 / Uppdaterad: 2009-10-06 14:17

Kategori: Nyhet

2 kommentarer

Annonsintäkter??

Sigur Ros har sålt sig!!

Cassius Clay Oregistrerad 2009-10-06 14:22
 

[...] Dagens Skiva (Swedish only) Gogoyoko lanseras [...]

 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig