dagensskiva.com

48 timmar

Text

Mersey Beatles – ett värdigt coverband

Jag har problem med att veta hur jag ska förhålla mig till coverband. De spelar andras låtar och på något sätt så avdramatiserar det vi kallar musik. För mig är musik tonsatta känslor som framförs av någon eller några som verkligen står för det budskapet som förs ut. I fallet med coverband blir det ofta patetiskt. Som när man befinner sig på after ski i Åre och en pajas från Arboga (eller vart dom nu är ifrån) helt plötsligt tror att han är Angust Young (eller vem det nu kan vara). Extra vidrigt blir det när publiken sväljer allting med hull och hår och i sin berusning på något konstigt sätt blir övertygade av de intränade poserna och sångrösterna.

The Mersey Beatles på Valhall i Skövde hade inte det bästa utgångsläget och de gjorde ingen kanonstart heller. Efter fyra låtar var jag faktiskt nära att ge upp. Men med tanke på Skövdes övriga utbud stannade jag ändå kvar. Och tur var väl det. För när de väl börjar bli varma i kläderna så kommer de där snygga stämmorna och Beatles-sångerna som är lite högre till tonerna. Jag provade att blunda och det jag hör är precis det där Beatles som jag brukar spela på min vinylspelare hemma. I vissa låtar är det faktiskt som att riktiga Beatles står där. De hoppande skrikande flickorna har dock blivit äldre och sitter nu istället lugnt och skönt på sina stolar framför scenen.

The Mersey Beatles gör en bra spelning men de kunde gärna korta ner föreställningen till en timme istället för de två och en halv som var lite för länge. Sen saknade jag mina favoritlåtar I Want You och Come Together.

Vilken är din favoritlåt med The Beatles?

Martin Sjölander

Publicerad: 2009-04-24 14:47 / Uppdaterad: 2009-04-24 15:15

Kategori: Konsert

6 kommentarer

Beatles får man inte för mycket av nuförtiden. Har det med rättigheter att göra att de aldrig hörs på radio?

Medlem 2009-04-24 23:53
 

@Björn: Kolla här: http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2195&grupp=6017&artikel=2752333
Och lyssna innan 12 maj, eller vad det blir.

Sergej Oregistrerad 2009-04-25 16:29
 

Coverband är fel ord. DET HETER TRIBUTE BAND. Är oerhört stort i bland annat USA och vi ligger nog lite efter i Sverige.
En som verkligen är coverband så är det hårrockande Wells.
Alla som spelar Mozart mm, skulle i så fall vara coverband.
The Mersey Beatles gjorde en fantastiskt spelning.Fantastisk stämsång, underbara harmonier. hoppas verkligen att dom kommer åter till SKÖVDE.

Jonas Oregistrerad 2009-05-02 09:19
 

Typiskt av Shaktar folket att diskutera Coverband?`DSC på väg utför?????

Peterok Oregistrerad 2009-05-02 10:02
 

The Mersey Beatles är ett av de bästa tribute band jag har sett. Hoppas att de kommer tillbaka.

Lena Oregistrerad 2009-05-02 12:11
 

a day in the life är nog världens bästa låt den och mannen i de vita hatten med kent men tillbaks till beatles är helt klart mest förtjust i johns låtar men helter skelter är också fantastisk

viktor Oregistrerad 2009-06-01 20:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig