dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Metallica till Sverige

SONISPHERE, så heter senaste tillskottet av ambulerande festivaler. Just denna fokuserar, enligt egen utsago, på ”att sätta ihop en perfekt rockig lineup med några av de bästa banden i världen” och första affischnamn ut är Metallica.

Den 18 juli står de på scen i Hultsfred tillsammans med 10-12 band som kommer utannonseras inom kort.

Fullständig lista över SONISPHEREs turnéplan:

20 juni – Goffert Park, Nijmegen Holland
4 juli – Hockenheim Tyskland
11 juli – The Forum, Barcelona Spanien
18 juli – Folkets Park, Hultsfred Sverige
25 juli – Kirjurinluoto, Björneborg Finland
1 augusti – Knebworth House, Stevenage UK
2 augusti – Knebworth House, Stevenage – UK

”We’re stoked to be touring England and Europe with SONISPHERE. Summer festivals in Europe are what Metallica do best. We can’t wait to see all of our fans over there.” – Lars Ulrichs kommentar till turnén.

Inom kort kommer både biljettpris samt datum för biljettsläpp att presenteras.

Publicerad: 2009-02-09 10:56 / Uppdaterad: 2009-02-09 10:58

Kategori: Nyhet, Podradio

4 kommentarer

De som har biljetter till båda begivenheterna kommer kunna stanna kvar på campingen hela veckan emellan. Något som åtminstone jag tycker verkar oerhört plågsamt. Har man inte alltid fått helt sjukt nog av festivallliv den sista dagen på en festival?

Festivalens sajt lovar att det ska bli en stor festival med många stora namn och till festivalen i England är även Linkin Park, Lamb of God och Mastodon bokade (men med tanke på att de redan är utannonserade i England är väl chansen att de kommer hit också ganska små). Totalt ska det bli 10-12 band på den svenska delen av festivalen.

SONISPHERE handlar om kvalitet. Istället för att trycka in så många band som möjligt på flera scener och tvinga fansen att välja och välja bort kommer festivalen att bestå av 10-12 band som alternerar mellan två scener. Med andra ord -du kommer inte att missa någonting på hela dagen.

Sonisphere METALLICA HEADLINAR SONISPHERE FESTIVAL I HULTSFRED! (2009-02-09)

Kal Ström Redaktionen 2009-02-09 14:45
 

Fattas bara att det blir nåt skyhögt moderatpris för biljetterna och 6-8 ointressanta band. Kan iofs bli kul ändå, bara det finns alkohol ;-) Festivalliv får man nog av efter 1 dag numera, så gammal är jag.

MaD JiM Oregistrerad 2009-02-09 20:37
 

zzzzzzzzZZZzzzzzZzzzz….

Kurt Kloak Oregistrerad 2009-02-10 18:31
 

Mastodon kommer! i alla fall om man ska tro deras hemsida. På sonispheres hemsida står de dock inte med…ännu

Fredrik Å Oregistrerad 2009-02-11 22:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig