dagensskiva.com

48 timmar

Noterat

Julalternativ

Blir du utmattad av blotta tanken på den stundande explosionen av sliskig och tillrättalagd julmusik? Har du redan nu tröttnat på Sanna Nielsens nuna och Carolas Jul i Betlehem?

Misströsta inte, räddning finns.

Trondheims musikundergrunn kommer, från 1 december och fram till julafton, bjuda på en ny jullåt varje dag av diverse norska artister, bland dem elektroniska postrockambassadörerna i Soup, hardcoregalningarna Like Rats from a Sinking Ship och jazziga Stian Westerhus. I sann julanda vill de inte ha något tillbaka, bara ge bort gåvor. Det enda man behöver göra är att skicka iväg ett mail eller skriva mailadressen till vart man vill ha låtarna skickade i Facebookgruppen. Bra initiativ.

Stockholmsbaserade Razzia Records fortsätter på den inslagna vägen de startade i och med 2006 års Oh No…It’s Christmas!. Den 14 december kommer bland andra Timo Räisinen, David Sandström, Ison & Fille, Annika Norlin, Veronica Maggio och Salem Al Fakir stå på Nalens scen och sprida julglädje. Mer artister kommer, enligt utsago, tillkomma. Håll utkik här.

Den obligatoriska julduetten kommer i år, lite oväntat, från Cindy Lauper och The Hives. A Christmas Duel streamas på Pitchfork och kommer vara tillgänglig för nedladdning från The Hives hemsida mellan 28-30 november. Det är onekligen en bit ifrån tiden då bandet hade Happy Farms Vi Lever som stående låt på gigen.

Publicerad: 2008-11-23 15:35 / Uppdaterad: 2008-11-23 15:35

Kategori: Noterat

6 kommentarer

Cyndi Lauper. Inte Cindy.

Medlem 2008-11-23 23:30
 

Trist att Hives säljer sig! Howling Pelle har blitt girigbuk!

erimos Oregistrerad 2008-11-23 23:32
 

fy fan för salem al fikus. sämst.

arg skåning Oregistrerad 2008-11-24 10:10
 

Men varför ska Salems fånige brorsa skratta sönder hela Bolibompa? Upprörande.

Medlem 2008-11-24 10:32
 

frank sinatra är det enda julen behöver. vilken skiva som helst.

patton Oregistrerad 2008-11-24 22:50
 

Jävla Facebook. Alltid. Överallt. Allihopa.

Medlem 2008-11-25 00:20
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig