dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Anna Ternheim släpper nytt

Den 12:e november kommer Anna Ternheims nya album Leaving On a Mayday.

Albumet är producerat av Björn Yttling från Peter, Bjorn & John och medverkar gör bland annat Steve Shelley, trummis i Sonic Youth, och Matt Sweeney som ibland gör musik tillsammans med Bonnie ‘Prince’ Billy.

Så här säger Ternheim om släppet:

”Förra plattan var en svart blank tung sten, den här skivan blir lite som en smutsig vit fjäder, men ändå kärv. Det har varit otroligt inspirerande att jobba med Björn Yttling, han har påmint mig om hur jag sjöng när jag var liten, låta melodierna och rösten skruva sig fritt… Jag sa till Björn att jag ville göra en skiva som vilade på sången och texten, han bad mig lyssna på Nina Simone och Bob Marley. Sen skrev jag låtar, vissa helt a capella”.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-09-01 12:43 / Uppdaterad: 2008-09-01 12:43

Kategori: Allmänt, Nyhet

2 kommentarer

*lycka*

Medlem 2008-09-01 13:50
 

Hmmm. Hösten kunde börjat sämre. Ser fram emot detta.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2008-09-01 14:47
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig