dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen A-Ö: Äntligen

I fem år har gnagt och skavt. Att jag var så dum att jag inte stannade och såg den andra spelningen på Ullevi. Den första spelningen var ju galet bra. Min första med Springsteen och på ett fullsatt Ullevi skapades magi. Trots att det nu i backspegeln fanns en hel del döda ögonblick den kvällen.

När rapporterna från spelningen kvällen efter började komma in bleknade min kväll. Han hade spelat Racing In The Street. Och jag satt hemma.

Sedan dess har mitt Springsteen-sökande intensifierats. Har sett varenda spelning Stockholmsbesök sedan dess och inför den här sommaren har jag insett att det är sista chansen nu. Därför ser jag fyra spelningar i rad för att öka mina chanser.

Racing In The Street. Världens bästa låt. Får jag höra den kommer min musikaliska värld vara fulländad.

Så länge jag väntar kommer jag på mig själv att gnälla över småsaker. Som den vidriga VIP-publiken och dess ointresse för annat än spånken. Eller små skiftningar i ljudet från scenen. Kommer på mig själv att jag den senaste veckan sett två enorma Springsteen-konserter med helt makalösa låtlistor.

Utan att vara nöjd.

Jag vågar inte göra som Svenska Dagbladets Dan Backman och skriva recensionen i förväg. Men jag hoppas innerligt att när den här texten går upp strax efter midnatt 6 juli att jag är på väg genom Göteborg till fots med ett varmt hjärta och ett ord ringande i mina sinnen.

Äntligen.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-07-06 00:05 / Uppdaterad: 2008-07-06 19:59

Kategori: Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

2 kommentarer

Om du sett samtliga Springsteenspelningar sedan förra Ullevi bör du ha hört den i Göteborg 2005.

Medlem 2008-07-06 12:12
 

Fel uttryckt av mig och korrigerat däruppe. Har INTE sett varenda spelning i Sverige. Bara de i STHLM. Dryg nollåtta? Ja.

Fredrik Welander Medlem 2008-07-06 20:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig