dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

West Coast Riot: Sista Sekunden har bara börjat

sistasekunden wcrFestivalen lägger de två enda hardcorebanden på ungefärlig samma tid, Sista Sekunden går på Close-upscenen några minuter efter Comeback Kid börjat spela på röda scenen. Kan det vara en konspiration, undrade Dempe, sångare och allmän vildhjärna i Malmös bästa punkgäng. Bandet har ändock en trogen fanbase, mycket på grund av flitigt turnerande och, framförallt, fruktansvärt bra låtar. Senaste given Skyll inte på oss är en ursinnig uppvisning i rens, starkt låtmaterial och ren galenskap. Och de kan överföra det till ett livegig också.

Med ett förflutet i bl.a. Intensity, Kontrovers och Satanic Surfers är grabbarna inga duvungar inom scenen och det märks. Tight, föredömligt agitatoriskt (mer än en gång uppmanas publiken att gå och bli medlem i Djurens Rätt och få en Sista Sekunden-tröja på köpet) och inspirerande.

Jag är aldrig nöjd och Bombplan tillhör höjdpunkterna på spelningen och svensk hardcorepunk har inte känts lika vital på länge. Att bandet åtnjutit framgångar i Japan tyder bara på att detta inte längre är endast en svensk angelägenhet.

Publicerad: 2008-06-27 17:51 / Uppdaterad: 2008-06-28 13:50

Kategori: Artiklar, West Coast Riot 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig