dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

West Coast Riot: NOFX i sitt esse

Etiketter

På festivalområdet märktes det att förväntan på NOFX var stor. När de äntrade scenen som sista band ut kändes det som om precis alla var där. Något de också förtjänar. Detta är ett högklassigt underhållningsband som lätt går från högt till lågt. Bokstavligt och bildligt. De av oss som sett bandet innan kan rapportera att allt är sig likt i NOFX-lägret. Fat Mike och El Hefe bråkar sinsemellan, Melvin håller sig på sin kant och skjuter in väl valda one-liners. En spelning med detta band innehåller minst lika mycket mellansnack som låtar och det är det som är tjusningen. I ett moment under giget uppviglas publiken med att peka finger mot dem som ser spelningen gratis uppifrån Götaälvsbron samtidigt som de spelar en ”ny” låt passande betitlad Fuck the bridge. ”We are a band that likes rich Swedish people, not poor Swedish people like you guys. You’re the ones downloading our music for free”, som El Hefe summerade angående brotittarna.

 

NOFX wcrNOFX.
Foto: Sofia Qvarnström

Musikmässigt blandas det och ges från bandets tjugofemåriga karriär och det är när låtar från 1993 års Punk in drublic spelas största jublet kommer. Bara från den skivan bjuds vi på bl.a. The Brews, Leave it alone, Linoleum och Don’t call me white! Eftersom Wolves in wolves clothing är plattan de turnerar på så är också låtvalet därefter. Det är, enligt mig, en av de svagare plattorna de gett ut men de lyckas ändå prestera bra versioner av de spåren, däribland Seeing double at the Triple Rock.

Avslutningen i sig var en rejäl dos punknostalgi med tanke på att de valde att inte spela en NOFX-låt och istället riva av en Bad Religion-klassiker, We’re only gonna die! Inte nog med det, de fick sällskap av Greg Hetson och Jay Bentley från Bad Religion och min kväll kunde inte avslutas bättre.

Publicerad: 2008-06-27 17:58 / Uppdaterad: 2008-06-29 19:54

Kategori: Artiklar, West Coast Riot 2008

7 kommentarer

Greg Hetson, inte brian baker.

Robin Oregistrerad 2008-06-27 22:33
 

robin är minst 34.

Medlem 2008-06-27 23:38
 

Spelade de fler låtar än Seeing double at the Triple Rock från Wolves in wolves clothing?

Kan inte jag minnas i alla fall…

Viktor Oregistrerad 2008-06-28 00:25
 

Leaving Jesusland också

Johan Oregistrerad 2008-06-28 14:01
 

Jag har lyssnat på NOFX i 15 år och tycker bara att dom blir bättre och bättre för varje nytt album och tycker verkligen att Wolves in wolves clothing är ett riktigt bra album. Lyssna bara på dom fenomenala texterna.
Och 7″ of the month club, hur jävla tufft och udda är inte det?

Dräparn Oregistrerad 2008-06-28 23:15
 

Wolves in wolves clothing är en riktigt bra skiva.
Som dräparn säger så är nofx ett av de band som faktiskt blir bättre med åren!

magnus Oregistrerad 2008-07-01 10:59
 

Varför i helvete kom ingen recension från Bad Religions spelning?

Medlem 2008-07-01 18:09
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig