dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

West Coast Riot: Lagwagon tar det säkra före det osäkra

Lagwagon wcr

Lagwagon.
Foto: Sofia Qvarnström

Detta band, som varit trotjänare till Fat Mikes skivbolag Fat Wreck Chords sedan starten och albumet Duh, avskrivs ofta som ett band med putslustiga förtecken. Det är förvisso sant till en viss del, men bandets karriär har genomsyrats av starka melodier och också starka texter om bl.a. vapenlagar och bortgångna vänner. I och med senaste släppet, det gripande Resolve, blev detta än mer tydligt då hälften av låtarna handlar om bandets trummis och självmordet han begick våren 2005. Låten Heartbreaking music, öppningsspåret på plattan, kombinerar punkös med melodier som tar plats.

Helt naturligt är Lagwagon ett band som sticker ut ur mängden från SoCal-scenen och mycket ska tillskrivas sångaren Joey Cape, även i Bad Astronaut, som mästerligt domderar en stor scen. Live ligger fokus på äldre material, något undertecknad inte har något emot. Det är framförallt när låtar från Hoss dammas av som bandet glänser som mest.

I övrigt känns det som en dag på jobbet för bandet. Det är inget överdådigt framträdande men samtidigt inget dåligt sådant heller.

Publicerad: 2008-06-27 18:06 / Uppdaterad: 2008-06-28 13:49

Kategori: Artiklar, West Coast Riot 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig