dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen A-Ö: Queen of Arkansas

mary.jpg

Hon lär vara otroligt go och tillgiven, Mary Queen of Arkansas. En helig birma som döpts efter Springsteens låt med samma namn. De hade kunnat välja någon mer känd Springsteen-låt för att döpa sin katt, men valde den här.

Tyder på att de är hårda fans.

Mary Queen of Arkansas är nämligen inte någon av de låtar som får de flesta av Springsteens fans att gå ned i spagat. Många menar till och med att den kanske är den sämsta. Faktum är att den dissades av Columbias A&R John Hammond redan 1972. Han gillade dock de andra låtarna Springsteen spelade för honom och sångaren fick sitt kontrakt.

Låten är med på Greetings from Asbury Park, NJ och spelas i stort sett aldrig av Springsteen nu för tiden. Den finns också med på Tracks-boxen, i en alternativ version.

Mary Queen of Arkansas är en låt jag både kan ha och mista, men när en katt får sitt namn efter den måste jag förstås krysta in den under bokstaven Q i den här serien.

Den verkliga Mary verkar dock mer spännande.

Mary, my queen, your blows for freedom are missing
You’re not man enough for me to hate or woman enough for kissing

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-06-25 00:02 / Uppdaterad: 2008-06-24 20:45

Kategori: Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

3 kommentarer

Vilka är de kattägande, hårda fansen?

Medlem 2008-06-25 14:35
 

Googla…?

Fredrik Welander Medlem 2008-06-25 16:06
 

Det är en ganska skum text egentligen. Svår att översätta till svenska. Vad betyder egentligen: ”I’ve been a shine boy for your acid brat and a wharf rat of your state”?

Medlem 2008-06-26 23:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig