dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Springsteen A-Ö: Charles Giordano

charles.jpg

Charles Giordano ersätter Danny Federici i E Street Band. Eller rättare sagt tar över sysslan som orgelman och dragspelare. Det går förstås inte att ersätta en person som spelat med Springsteen från första början. Giordano arbetade ihop med Bruce Springsteen under Seger Sessions-tiden. Både på skiva och turné var han vid sidan av Springsteen själv något av kapellmästare i det stora sällskapet musikanter.

Under åttiotalet hette hans arbetsgivare Pat Benatar. Han har också spelat med Cyndi Lauper och Suzanne Vega. Dessutom har han gjort insatser på Broadway som musiker. Med E Street Band har Giordano spelat live under nästan hela tiden efter att albumet Magic släpptes.

Med all säkerhet lär han ha gubbkeps på nästa gång du ser honom. Men låt inte det lura dig. Han är en flyhänt man.

Fredrik Welander

Publicerad: 2008-06-11 00:01 / Uppdaterad: 2008-06-10 19:58

Kategori: Allmänt, Artiklar, Bruce Springsteen A-Ö

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig