dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Lovande första släpp av Sweden Rock

Nästa års Sweden Rock Festival har släppt en rejäl bunt med bokningar i samband med biljettsläppet nu i december. Mest noterbart är väl bokningen av Judas Priest, som borde passa festrivalens besökare som hand i handske. Och även undertecknad, bör sägas. Det ska helt enkelt bli grymt.

Men.

Bokningen av ett återförenat At the Gates är banne mig större, trots att jag aldrig har sett Judas Priest live. At the Gates blev med svanesången Slaughter of the Soul (1995) moderna legendarer, mycket tack vare bandets splittring året efter. För egen del håller jag bandet mycket varmt om hjärtat, så även många med mig som var i sina tonår i mitten av 90-talet och lyssnade på metal av den grövre kalibern.

Alla bandet har sedan dess splitttring fortsatt med metal på olika håll, flera av dem i The Haunted, medan Tomas Lindberg har lånat ut sin pipa på flera håll, allt som oftast med bra resultat. Spelningen kan bli både himmel och helvete, men oavsett bör den ses.

Annat som får det att rycka i festivaltarmen bland de första bokningarna är Coheed & Cambria, en för festivalen ganska udda bokning, men icke desto mindre en synnerligen trevlig sådan. Jag minns bandets avhopp dagen innan Hultsfredsfestivalen 2006, besvikelsen var stor. Förhoppningsvis dyker de upp den här gången.

Testament kommer med största sannolikhet att bli en trevlig upplevelse och jag ser fram emot både Blue Oyster Cult och Def Leppard. Kommer säkerligen att kasta ett öga på Ministry och det återförenade Carcass också, men inget av banden tillhör favoriterna.

Det är en lovande start som bjuder de på, Sweden Rock.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-12-13 16:48 / Uppdaterad: 2007-12-13 23:51

Kategori: Festivaler, Krönika, Nyhet, Sweden Rock 2008

8 kommentarer

Carcass inte favoriter?! Vafan!

Medlem 2007-12-13 17:13
 

satt och lyssna på def leppard idag, hysteria grymt bra, kan fan inte hjälpat haha

Medlem 2007-12-13 17:19
 

Gecko: Nja, när det kommer till grind finns det band jag håller mycket högre. Det enda som jag verkligen gillat är det lilla jag har hört av Necrotism. Ge mig en ingång, vetja.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-12-13 17:19
 

Heartwork är ju helfin dödsmetall som alla bör gilla. Grindträsket med Symphonies Of Sickness och Reek Of Putrefaction är kanske lite trögt att sätta sig in i, men jag gillar’t som fan.

Medlem 2007-12-13 17:24
 

Well, kanske blir Carcass en upplevelse också. Ska försöka ge dem en chans.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-12-13 17:26
 

Varför kunde du inte lägga till part II efter ELO så hade jag sluppit bli uppspelt.

Medlem 2007-12-13 21:32
 

Assück – Anticapital….grymt bra grind.

Medlem 2007-12-14 09:43
 

Ronny Jönsson-musik.

Medlem 2007-12-14 11:25
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig