dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Manu Chao kommer tillbaka

Etiketter

För bara en vecka sedan gjorde Manu Chao sin första solospelning någonsin i Sverige. Nu är det klart att han kommer tillbaka i höst. Den 14:e oktober spelar han på Annexet i Stockholm och den 16:e oktober på Baltiska Hallen i Malmö.

Manu Chao med ett förflutet i gruppen Mano Negra, döpt efter en anarkistisk spansk rörelse, ett på flera plan multikulturellt liv (t.ex. född av spanska föräldrar i Paris, spenderat många år i Syd- och Centralamerika med enbart sin gitarr och en portabandspelare, pratar flera språk, är politiskt aktiv, sägs inte ha ett fast hem utan ha sina ägodelar och tillfälliga hem utspridda över hela världen) och med enorma musikaliska framgångar (miljontals sålda album!) har till synes omedvetet odlat myten om sig själv på ett slående sätt.

(Luger nyhetsbrev, 2007-08-16.)

Maria Gustafsson

Publicerad: 2007-08-16 10:04 / Uppdaterad: 2007-08-16 10:05

Kategori: Nyhet

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig