dagensskiva.com

48 timmar

Text

Benicàssim 2007: Mellandagen

De flesta festivalbesökare känner igen den. Den långsamma dagen då det på någat vänster inte blir så mycket gjort. Ungefär så blev det igår. Vi gjorde ett tidigt ryck för att gå och se Dorian, Astrud, Jamie T, Os Mutantes och till sist CSS. Då ingrep den spanska tjurskalligheten: vi fick vänta en timme på bussen som annars antas gå var femtonde minut. Att promenera i stekhettan kändes inte heller som ett val. Anledningen, fick vi reda på när bussen väl dök upp, var att chaufförerna kände för att ta rast samtidigt. På det sättet missade vi det mest intressanta elementet i ovan nämnda kedja konserter, Dorian.

När vi väl anlände till festivalomradet var Astrud som bäst i färd med att avsluta med Todo nos parece una mierda. Jamie T höll inte för trelåtarsstrecket, det blev lite för onyanserat, tältet var lite väl överfullt av eftermiddagsberusade britter och luktade lite väl mycket kiss för att det skulle vara hållbart. Mitt sällskap ville sedan verkligen se Os Mutantes, men vänder sig efter två låtar om med en äcklad min och önskar fly scenen. I verkligheten lät det nog inte så illa, men inte heller så roligt. Åldrad mjukisrock bara, sjungen på engelska.

Som nämnt drabbades CSS ganska hårt av ljud- och elproblemen som strax innan klippt av Albert Hammond Jr.s spelning. Hockeystämningen i publiken gör det sedan ganska enkelt att smita ut för att uppdatera istället. På vägen igenom folkmassan noterar jag att Sondre Lerche och hans The Faces Down låter rätt bra, även om de inte dragit storpublik.

Att skriva upp Arctic Monkeys känns inte direkt som något nytt, för att uttrycka sig milt, men det maste erkännas: trots att de är ett gäng snorungar drar de vad som förmodligen är festivalens största publik, och har läget totalt under kontroll. Monkeys mullrar på som inget av festivalens tidigare band, med undantag för Stooges. Förutom de uppenbara hitsen plockas materialet i huvudsak fran Favourite Worst Nightmare, den mer muskulösa andraskivan. När de äldre latarna dyker upp hörs också hur bandet har utvecklats; i sammanhanget är det nya bättre.

Idag, söndag, har jag planerat att se bland annat CatPeople, Simian Mobile Disco och BRMC. Återstar att se hur det går.

Martina Nordman

Publicerad: 2007-07-22 13:07 / Uppdaterad: 2007-07-22 13:07

Kategori: Allmänt, Benicassim 2007

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig