dagensskiva.com

48 timmar

Text

Musikaliska helginslag

Ja, så springer man på releasefest efter releasefest. I fredags blev det Roskildefestivalens släpparty på Södra teatern. Tvillingarna Miriam och Johanna i Taxi Taxi! imponerade mig och min syster med sina musikaliska kunnigheter. Själv kan jag varken spela något instrument eller sjunga (ja, jag bekräftar fördomen om musikjournalisten), och de plockade fram både banjo, dragspel och munspel, utöver den sedvanliga gitarren. Har inte sett dem live förut, och trots att ljudet var sådär var det en lagom gemytlig tillställning.

New Young Pony Club, som äntrade scenen någon halvtimme efter att Taxi Taxi! klivit av den, kan jag inte säga så mycket om, eftersom vi stack därifrån efter två låtar. Men jag hann ta några tafatta danssteg i alla fall.

För övrigt undrar jag hur jag kunnat missa Pipas, som en ny bekantskap introducerade mig för i helgen. De har gett ut en hel mängd skivor, men har gått mig helt förbi. Trevlig mysig mespop som passar mig utmärkt en trött lördagsmorgon.

För övrigt ser jag mest framemot The Mary Onettes spelning på Landet på onsdag. De är bland det bästa just nu, så är det helt enkelt.

Madelene Holm

Publicerad: 2007-04-22 19:47 / Uppdaterad: 2007-04-22 19:52

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig