dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Ny bok listar Sveriges sämsta skivomslag

Bokförlaget Känguru, som tidigare givit ut heta titlar som Stora boken med dåliga raggningsrepliker och Tidningsankor har i början av april givit ut en lite roligare bok: Sveriges sämsta skivomslag. Resumé skriver om boken:

Bokförlaget Känguru har släppt boken ”Sveriges sämsta skivomslag”. På Resume.se kan du få ett axplock och välja din favorit i kitsch-arkivet.

Mattias Boström, Martin Kristenson och Fredrik af Trampe har satt ihop boken och skriver i Kängurus vårkatalog:

Men de bästa konstnärerna stod inte till buds för alla artister, som istället fick hålla till godo med snabbt hoprafsade och illa genomtänkta reklambilder. När vi ser dessa skivomslag i dag framstår de inte sällan som oavsiktligt komiska fullträffar.

I boken Sveriges sämsta skivomslag har vi samlat några av de märkligaste svenska vinylomslagen genom tiderna, från skivor som en gång gick ut i massupplagor, men som nu fallit i oförtjänt glömska. Varje omslag beledsagas av en kommenterande text – om artisten, skivan eller annan kuriosa i sammanhanget. Boken innehåller även ett förord om skivomslagskonstens historia.

Känguru Våren 2007 [pdf] (2007)

Bokus sajt kan du se utdrag från boken, bland annat omslaget från Harpos Leo the Leopard där han står semi-naken i djungeln:

Utdrag från Sveriges sämsta skivomslag

Bokus Utdrag från boken [pdf] (2007-04)

Det man måste fundera på är om det är en definitionsfråga ifall det sämsta skivomslaget nödvändigtvis är det fulaste? Och sen måste man dessutom fundera över vilket som verkligen är det sämsta och eller fulaste.

Kal Ström

Publicerad: 2007-04-17 16:11 / Uppdaterad: 2007-04-17 16:46

Kategori: Nyhet

4 kommentarer

jag trodde ämnet var ganska uttjatat men inget av omslagen i utdraget från boken hade jag sett förr.

Medlem 2007-04-17 19:57
 

Ett ord: Hiskeligt.

Medlem 2007-04-17 20:17
 

hah! leo finns på myrorna i karlstad!! skrattade så jag dog.

Medlem 2007-04-18 08:24
 

Frisbeegolfaren?

Medlem 2007-04-18 08:32
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig