dagensskiva.com

48 timmar

Text

Arvika 2006: Allsång med Teddybears

Teddybears STHLM
Vintergatan, kl 21:00

På förhand var det här den märkligaste bokningen i årets festivalprogram. Teddybears på största scenen sommaren 2006. Jag trodde att alla var skulle vara sjukt trötta på Patrik Arve och bröderna Åhlund. Att det skulle bli glest i publiken. Att ingen skulle bry sig. Gissa om jag är glad att jag inte slog vad och lovade att äta upp min keps om jag haft fel.

När Teddybears, den här kvällen med Rigo och Swing Fly som mest frekventa sidekicks och Rusiak som inte särskilt hemlig gäst, drar igång möts de av en rusigt lycklig och unisont hoppandes folkmassa. Festen har börjat.

Arves dryga humor får mig som vanligt på fall och när de radar upp radioplåga efter radioplåga är det svårt att stå emot. Det är underhållning i ordets rätta bemärkelse. Swing Fly får köra sin egen ”Someting Got Me Started” och Rigo får köra sin ”She's a Pro” (dessutom gör han en version på Sean Pauls ”Temperature” och en mer spontan tagning av ”Welcome to Jamrock”).

Annars handlar det om alla singlarna från ”Rock'n'Roll Highschool” och ”Fresh!”. Arve sång ”Yours to Keep” med robotrösten som annars bara används till ”Automatic Lover” blir något av en höjdpunkt, trots att den får svagast publikrespons. Jag fattar, det är inget fylle-anthem.

Rigo är ett perfekt tillskott i Teddybears-familjen. En självsäker underhållare som vet precis hur man får igång publiken. Dessutom har han gjort läxan väl och hajpar publiken med ”throw your hands up”-utrop.

Jag hade inte räknat med att jag skulle gilla det så mycket, men jag ger mig nu. Teddybears STHLM är förjävla underhållande.

Patrik Arves slutord: ”Ni behöver inte köpa skivorna, det är bara att ladda ner.”

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-07-16 20:53 / Uppdaterad: 2008-08-04 11:24

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig