dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Presskonferens med Mötley Crüe

Klyschorna duggade tätt när världens stökigaste band höll presskonferens.
– Många damer, men inga namn, svarade Tommy Lee på frågan om hans tidigare erfarenheter av Sverige.
Presstältet var smockfullt när Mötley Crüe gav oss audiens i tjugo minuter. Många fick vända redan i dörren. Ändå var det den i särklass mest uppstyrda och seriösa presskonferensen. Folk satt ner, frågor ställdes och svar levererades.

Fem minuter innan angiven tid tågar Tommy Lee, Nikki Sixx, Vince Neil och Mick Mars in i det trånga tältet till besökarnas jubel. Det är snarare fler fans än journalister där, eller en kombination av de båda, vilket till exempel resulterar i böcker som överlämnas och en kille som frågar om han får spela Nikki Sixx i den kommande filmen om bandet.
– Du får skaffa lite fler tatueringar i så fall, grabben. Du har ett par månader på dig så det är bara att sätta igång, säger Tommy Lee.

Framtiden kom givetvis på tal och Mötley Crüe har planer. Efter turnén stundar en ny skivinspelning, men när skivan kommer är mer oklart.
– Vi ska inte hasta, nästa skiva är den viktigaste för oss, säger Nikki Sixx.

Med tanke på bandets brokiga historia finns det en överhängande risk för eventuella bråk inom bandet. De farhågorna viftades bort smidigt, trots insinuationer om att de anlände i olika bilar och det faktum att Nikki Sixx sitter mellan Vince Neil och Tommy Lee.
– Det är för vi gick in i den ordningen, säger Vince Neil förvånat.

För några år sen släpptes bandets hyllade biografi ”The Dirt”, i vilken skrönorna avlöser varandra, den ena värre än den andra. Med tanke på att både Nikki och Tommy är familjefäder är frågan om de ser sig själva som bra förebilder. Vince Neil resonerar att de definitivt kan ses som bra förebilder:
– Titta på oss, vart vi är idag och vart vi har varit. Nikki Sixx hade allvarliga drogproblem, men idag är han en ansvarstagande familjefar. Det om något gör att vi kan vara förebilder, för en person som själv har drogpoblem kan han se till oss och att vi faktiskt tagit oss ur det, säger sångaren.

Mick Mars är den tyste i gänget och sa inte så mycket igår heller. Några frågade hur det står till med hans hälsa, med tanke på att han lider av en skelettsjukdom. Men Mick konstaterade direkt att han är här, vid god vigör och ska stå för ”some serious asskicking”.

Tomas Lundström

Publicerad: 2005-06-12 14:53 / Uppdaterad: 2007-11-29 00:28

Kategori: Artiklar, Konsert, Sweden Rock 2005

4 kommentarer

Gäsp. Man måste nog vara Tomas Lundström för att tycka att de där höftledsopererade gamlingarna är intressanta.

Medlem 2005-06-13 21:39
 

Det rä inte mycket som känns så fruktansvärt över som Mötley… Förutom Maiden.

Medlem 2005-06-14 00:36
 

VÄRLDEN BÄSTA BAND, SÅ NI 2 ÖVER MIG….GO DIE!

ELOF TARMSPRÄCKARE Oregistrerad 2008-01-10 18:23
 

håller med bästa bandet!!

Fragster Oregistrerad 2008-12-08 17:53
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig