dagensskiva.com

48 timmar

Nyhet

Independent-bolag till MSN Music Sverige/CDON Downloads

- Vi har slutit avtal med indie-bolag, säger Mikael Olander vd för CDON i en intervju idag. Indiebolagens musik kommer ut på sajten under november.

Indiebolagens musik har varit ett problem för handlarna när de lanserat nedladdningsbutiker, både i USA och ännu mer så i Europa. I Europa är dessutom problemet större då independentbolagen står för 20 % av marknaden, mot bara 10 % i USA. När Apple lanserade iTunes Music Store i England avböjde först independentbolagens centralorganisation Apples bud, något som de löst först efter utdragna förhandlingar. För CDON:s butik hanteras avtalen med independentbolagen mestadels centralt av butikens tekniska leverantör 24/7 Musicshop, det är även dem de mindre bolagen ska kontakta om de vill ha sin musik i butikerna.

CDON blev Microsofts partner i Skandinavien när MSN Music öppnade i åtta nya europeiska länder för någon vecka sedan. Övriga nya butikerna i Europa bygger på brittiska OD2:s teknik och marknadsförs helt och hållet under MSN Musics namn. I Skandinavien är istället CDON en kanal på MSN:s svenska sajt.

CDON bytte teknik från sin tidigare Inprodicon-lösning, som även ligger bakom de övriga svenska musiknedladdningsbutikerna.

- Vi bytte teknik för att möta MSN:s krav. De valde oss bland annat på grund av lokal närvaro.

Den nya tekniken bygger på tyska 24/7 Musicshop. Deras tekniska lösning innebär att CDON kommer kunna integrera nedladdningsdelen med skivförsäljningsdelen. Det innebär, när allt är klart någon gång under 2005, att man först väljer artist och därefter om man vill köpa musik som fil eller på en cd. Som det borde vara överallt alltså.

CDON arbetar även på att snart erbjuda fler filformat än WMA. Om det är Mikael Olander ännu så länge förtegen, men han hälsar att mer information kommer snart.

CDON släpper inga försäljningssiffror från nedladdningsdelen, men Mikael säger att försäljningen går bättre än väntat.

Kal Ström

Publicerad: 2004-11-08 21:57 / Uppdaterad: 2004-11-08 21:57

Kategori: Nyhet

5 kommentarer

haha fuck it.

iTunes eller inget

Medlem 2004-11-08 22:39
 

Byta – bytte – böt?

Gäst Oregistrerad 2004-11-08 23:58
 

Bytta – Böt – Buttit. Rätt nu.

Kal Ström Redaktionen 2004-11-09 11:47
 

man kan säga böt… men det är lite gammelsvenska.

Gäst Oregistrerad 2004-11-11 19:57
 

Plötsligt kunde jag beställa at the drive-in's äldre skivor och så såg jag att de kommer och ta in nya Sage Francis skivan. Det kanske har något med detta att göra.

Medlem 2004-11-11 22:10
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig