dagensskiva.com

48 timmar

Text

Trendkill väckte mig

En kall och småregning lördagmorgon satte sina spår och jag var inte på topp när jag masade mig från vårt pocketutdelartält till Stora Dansbanan och Trendkill. Väl inne under tak och när konserten var igångsparkad vaknade man till liv ganska så kvickt. En riktigt energisk spelning, som tyvärr inleddes med en avspelad gitarrsträng, tog sig efter en halv låt när grabbarna blivit varma i kläderna.

Min stora fråga är egentligen inte om utan när de här herrarna kommer att få kontrakt. Fläskigt moshig metal med drag av såväl Meshuggah som Pantera, uppkryddat med lite grindpartier här och där. Tekniskt skickliga och en förmåga att producera feta riff. Precis som det ska vara. River man dessutom av en cover på Entombeds ”Chief Rebel Angel” är jag den förste att stå och mysa.

Trendkill gör en riktigt trevlig spelning och trots strul med omflyttning i schemat hade många tagit sig till konserten. En genidrag var att de hade tagit med sig 50 demos som de spred i lokalen, men tyvärr hamnade ingen i min ägo. Låtarna finns lyckligtvis även på hemsidan för nedladdning. Annars borde de snart finnas i en skivbutik nära dig. Allt annat vore märkligt. Trendkill är i kamp med Relentless det bästa demobandet jag har hört.

Direkt efter sneddade jag över planen till Teaterladan och Nine som hoppat in för avhoppade Give Up the Ghost, men med en ljudbild som lät underfär som om de hade en vadderad madrass mellan PA:t och publiken och en trött publik gjorde att jag lämnade efter tre låtar. Tillbaka i tältet kikar jag ut på regnet som just nu strilar ner och suktar efter lite mat.

Tomas Lundström

Publicerad: 2004-06-19 15:29 / Uppdaterad: 2007-11-29 00:34

Kategori: Hultsfred 2004, Konsert

4 kommentarer

Du borde lägga upp den recensionen på http://www.rockparty.se/content/artiklar/default.asp?articleID=581&scen

Ett fan till trendkill Oregistrerad 2004-06-20 20:38
 

Relentless har fått skivkontrakt.

Medlem 2004-06-20 22:19
 

Adressen till trendkills hemsida är http://www.trendkill.se

Medlem 2004-06-20 23:24
 

Trendkill var stenbra. Teaterladan nästa år ffs !

xorcist Oregistrerad 2004-08-17 21:50
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig