dagensskiva.com

48 timmar

Text

Människor i flock

Människor i flock är farliga. Individerna kan vara hur intelligenta som helst, men en skock individer är inte mer än en flock får. Det finns flertalet exempel i historien som bevisar detta.

Att anordna en festival med tiotusentalet människor innebär ett enormt ansvar. Om det inte tas på allvar kan folk få betala ganska hårt för det. Vi har sett det på Roskilde. Jag såg det, jag var där. Det var inte roligt.

Att på en festival med minst 30 000 människor först annonsera att man ska visa Sverige-Italienmatchen på Hawaii (som i sig inte håller för så många människor) och sedan inte utnyttja hela området utan istället flytta tillbaka till storbildsskärmen längst bak. Utan till synes någon säkerhet. Det kändes inte särskilt välplanerat.

Självklart hade man inte räknat med att så många på en musikfestival ville se en fotbollsmatch på en storbildsskärm. Och hade man satt alla dessa människor ensamma hemma framför en tv så hade säkert bara hälften brytt sig om att titta. Men med den stämning som rådde vid Hawaii igår så blev alla plötsligt de största Sverigefans man kan tänka sig. För vi är svenska fans allihopa…

Så, att visa matchen på ett så litet område. Och mitt i denna enorma massa med människor ha en ölinhängnad byggd av lite hönsnät och några plankor. Det är garanterat inte välplanerat. Det såg väldigt illa ut där ett tag, när stängslet inte höll för tyngden av flera tusen människor och människor blev tryckta hit och dit.

Men all heder för uppstyrandet av det. När publiksäkerheten väl kom på hur stort intresset faktiskt var och kom på att sätta dit kravallstaket och flytta iväg folk till andra skärmar på området där man faktiskt också visade matchen. Det visar att Hultsfred har ordning på sin säkerhet. Och det var väldigt skönt att se. Ett oroväckande stort männsikohav blev istället ett underbart stort människohav.

Och fantastiskt skönt att målet satt där. Det var väl förtjänat. Italienarna spelade rikigt bra fotboll, synd för dem att Sverige gjorde det samma.

Susanna Huldt

Publicerad: 2004-06-19 15:28 / Uppdaterad: 2004-06-19 15:28

Kategori: Krönika

4 kommentarer

trycket var rätt stort inne i öltältet också….såg minst 3 bord rasa ihop av tyngden av folk på sig!

Medlem 2004-06-21 23:24
 

matchen borde visats på pampas också… och på atlantis. trångt blev det. fulla människor är dunderkorkade. jag hatar fulla människor.

Medlem 2004-06-22 13:32
 

jag hatar också fulla människor.

Medlem 2004-06-24 18:46
 

jag *hick* haaatar ocksschå fulla *hick ..fulla mämmiscchhor

geho Oregistrerad 2004-06-27 00:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig