dagensskiva.com

48 timmar

Text

Förutsättningarna kan knappt vara sämre

Idag är det dags att återvända till Hultsfred då Gates of Metal för första gången går av stapeln där nere. Eller nere och nere, därifån jag befinner mig just nu blir det snarare snett uppåt. Hur som helst, Hultsfred befinner sig som bekant i Småland, den östra delen. De av er som inte varit totalt bortkopplade från nyheterna, och då speciellt vädret, har säkerligen noterat att det har regnat något kopiöst neråt ostkusten till. Regnet har resulterat i att campingen har fått flyttas och dras ner till att endast vara tillgänglig mellan lördagen och söndagen. Med tanke på att det regnar även idag är det nog inte så många som i slutändan tycker det var ett dåligt beslut, men vad vet jag. Det resulterade även i att hela Hawaii-området vid tiden för årets Arvikafestival låg under vatten. Hela området. En hel del vatten skulle jag säga.

Idogt arbete har genomförts för att forsla bort vattnet, och när jag talades vid med Tobias på Skrikhult för en timme sen sa han att det mot alla odds ser ganska bra ut. Huruvida det stämmer eller inte lär jag väl bli otäckt medveten om, jag har i alla fall både paraply och stövlar nedpackade.

Musiken då? Jo, det är ett ganska digert startfält de lyckats skrapa ihop. Kanske lite för mycket power metal för min smak, min ”tyska” ådra har sinat för ett bra tag sen. Det skall ändå bli en fröjd att se ett band som Blind Guardian på scen, då jag missade dem live när det för min del begav sig. Min trogne huktsfredsföljeslagare Martin ser mest fram emot Nightwish, några jag har väldigt svårt att se storheten med, men jag antar att kvällen lär bekräfta eller motbevisa mig.

Andra band som kommer äntra scenerna är till exempel Arch Enemy, där Angela Gossow bakom micken ska bli intressant att höra, och Gamma Ray, med ikonen Kai Hansen. En krock som undertecknad stör sig lite på har givetvis infunnit sig, vad vore en festival utan en krock. Örebroarna i Wolf spelar exakt samtidigt som Kreator. Just nu känns det som om det är fördel Kreator, men vi får väl se.

Hursomhelst ser det, vädret till trots, ut att bli en intressant dag. Och som Martin och jag alltid har sagt på Hultsfred: ”Det regnar inte på en festival. Det må komma grejer från skyarna, men det regnar inte.”

Tomas Lundström

Publicerad: 2003-08-02 11:47 / Uppdaterad: 2003-08-02 11:47

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig