dagensskiva.com

48 timmar

Text

Saharascenen finns hädanefter i Örebro och Mora

Det har visserligen gått några dagar nu. Men det är fortfarande nästan så att jag tappar andan när jag tänker på det.

Det känns som om det kommer att ta resten av året för att återställa vätskebalansen. Ett varmt kalas kan tyckas var nog men för att vara på den säkra sidan blev det två i bara farten.

Oavsett om man tillhör de som menar att årets Kalas-uppsättning var något mittemellanintressant, eller ljummen om man så vill, så var det nog knappast någon som frös när Kalas-turnén gjorde sitt planerade sitt stopp i Örebro i förra veckan.

I ordspråksböcker kommer det hädanefter att finnas en hänvisning till Brunnsparken i Örebro den 17 juli 2003.

Det var inte varmt. Det var obeskrivligt varmt.

För att vara på den säkra sidan att ingen skulle frysa så hade hela arrangemanget tidigarelagts en timme så att solen inte skulle behöva plocka ut OB-tid i lönerapporten.

Banden då?

Ja, det var nog lite mer ljummet. På förhand var det just inga akter som man kände att man skulle ångra att ha missat när man sitter där på hemmet om några år, men musik är alltid trevligt. Det brukar sällan vara fel i kombination med solsken heller, men nu var det som sagt var inget vanligt solsken vi snackar om.

Kalas-pappan Pange Öberg gick omkring med en portabel minifläkt runt halsen, men det såg tveksamt ut om ens detta fungerade helt tillfredsställande så det var till att svettas ikapp med oss andra. Till och med min finske kollega Baconen såg ut att längta till en svalkande sauna eller så.

Hur som.

De glädjeämnen som sticker ut i febertöcknet är främst två:

Håkans avslutning med ”Kom igen Lena”, ”Känn ingen sorg…” och ”Vi två…”, går helt enkelt inte att stå emot. Den suddar ut alla eventuella tvivel om vem som är kalasets kung.

Lika självklart är det vem som är kronprins. Ingen annan än Dogge kan aspirera på den titeln. Oavsett om det är gästinhoppet när han stjäl showen i ”Kom igen Lena” eller när han agerar Bosse Larsson (tidig Lars Berghagen och tillsammans med ett par högröda (inte bara på grund av värmen) höjer ”Like a Virgin” till nya nivåer på allsångsscenen, så står det klart vem som borde bli nästa års kung över Kalaset. Låga odds på TLK på Kalas anno 2004.

Som sagt: årets värmechock alla kategorier. Även om det inte är helt svalt när folk gifter sig i Mora heller…

Vecka 29 år 2003 går till historien som de svettiga kalasens vecka.

Patrik Ekelöf

Publicerad: 2003-07-21 12:20 / Uppdaterad: 2003-07-21 12:20

Kategori: Krönika

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig