dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Stepkids: The Stepkids
The Stepkids (album, Spotify) The Stepkids
2011
Stones Throw Records
6/10

Mer originaltroget än originellt

I veckan kom rapporter om hur Sly Stone nu lever som hemlös i sin bil på gatorna Los Angeles och fjärmar sig allt mer från sin omvärld. Hur tragiskt det än är lever hans musikaliska livsverk och den kreativa anden är i allra högsta grad fortfarande närvarande och influerande.

Funkig psykedelisk soul är onekligen en av de bärande beståndsdelarna på Connecticut-trion The Stepkids debut men den samsas med allt från klassisk soul, soldränkt pop, jazziga friformsutflykter och, som bara för att bryta av i retrokalaset, en och annan spacead synth. Men till största del är The Stepkids inte bara genom musiken utan minst lika mycket genom den murriga produktionen ett besök till 70-talets början strax innan discons utbrott.

Ena stunden sorglös feelgoodpop som ser Stilla havets vågor stilla och mjukt rulla in mot stranden och i nästa flyger de iväg i 5th Dimension-harmonier på ett rosaskimrande nerrökt moln. Allt med samma glädje, energi och känsla för influensernas originalsound. Det sistnämnda så framgångsrikt och med sånt fokus att de på vägen tyvärr marginaliserar sig själva. Emellanåt glömmer de bort melodier och krokar och resultatet blir väldigt originaltroget men knappast originellt.

Sannolikt har inte The Stepkids letat sig fram till Stone men man vill gärna tro att den psychfunkiga halvtimmen, även om trion själva går lite vilse i retrodimmorna, skulle få honom att dra rejält på smilbanden om han fick höra den.

David Drazdil

Publicerad: 2011-09-30 00:00 / Uppdaterad: 2011-09-30 14:56

Kategori: Recension | Recension: #6120

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig