dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Samling: Good God! A Gospel Funk Hymnal
Good God! A Gospel Funk Hymnal (CD) Samling
2006
Numero/dotshop.se
8/10

Funka för gud

Lyssna

Sök efter skivan

Jag brukar hävda att det släpps mer musik idag än någonsin tidigare. När man ser på den strida ström av soulsamlingar med mer eller mindre smala teman som dyker upp med regelbundna mellanrum, oftast fyllda till bredden med musik jag aldrig hört förut, kan det hända att jag tvivlar. Eller åtminstone funderar över vilka arkivdykningar i 00-talets musik som kommer att finnas i framtiden.

I det här fallet säger titeln det mesta. Det handlar om funk framförd av gospelgrupper. Låtar som funnits utspridda på baksidor av singlar eller som albumspår. Som sidospår till den ordinarie repertoaren. Samlade så här blir det en mäktig funkfest med enda syfte att prisa gud. Det är så att en gammal ofrälse som undertecknad vill börja gå till kyrkan.

Funken rör sig någonstans mellan JB's 60-tal och tidig Sly & The Family Stone toppat med gospelns storslagna körarrangemang. Det är hårt svängigt men samtidigt på gränsen till att falla isär. Fyllt av liv och lust (i det här fallet till gud istället för sex).

Det är knäckande bra och förskonat från de knastriga sönderspelade vinylexemplar som ibland fyller samlingar av den här typen. Rob Sevier som gjort urvalet har plockat med påfrestande säker hand.

Om jag nu bara kunde hitta en funkkyrka i Sverige.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2006-11-27 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-13 14:59

Kategori: Recension | Recension: #3961

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig